Bereidingswijze
STAP 1
Verhit in een middelgrote pan 1 eetlepel olie op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe aan de pan en bak 5 min. Voeg de tomaten toe met een scheutje water, verhoog het vuur en laat 15 minuten borrelen.
STAP 2
Meng ondertussen in een grote kom de citroenschil, het gehakt, het venkelzaad en een flinke snuf kruiden. Meng goed en vorm dan balletjes ter grootte van een walnoot.
STAP 3
Verhit de rest van de olie in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de gehaktballetjes toe en bak ze 5 minuten bruin, giet dan de tomatensaus in de pan. Laat 10 minuten sudderen, voeg dan de boerenkool toe, dek af met een deksel en kook nog 5 minuten tot hij geslonken is. Breng op smaak en strooi de pijnboompitten erover.
Serveer met de partjes citroen, om erover uit te knijpen, en eventueel knapperig brood of puree.
Verhit in een middelgrote pan 1 eetlepel olie op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe aan de pan en bak 5 min. Voeg de tomaten toe met een scheutje water, verhoog het vuur en laat 15 minuten borrelen.
STAP 2
Meng ondertussen in een grote kom de citroenschil, het gehakt, het venkelzaad en een flinke snuf kruiden. Meng goed en vorm dan balletjes ter grootte van een walnoot.
STAP 3
Verhit de rest van de olie in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de gehaktballetjes toe en bak ze 5 minuten bruin, giet dan de tomatensaus in de pan. Laat 10 minuten sudderen, voeg dan de boerenkool toe, dek af met een deksel en kook nog 5 minuten tot hij geslonken is. Breng op smaak en strooi de pijnboompitten erover.
Serveer met de partjes citroen, om erover uit te knijpen, en eventueel knapperig brood of puree.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Gehaktballen zijn altijd populair en deze worden geserveerd met geroosterde pijnboompitten en  boerenkool, wat een vitamine C-rijk gerecht maakt dat 2 van je 5-per dag is
Ingrediënten
2 el olijfolie
1 middelgrote ui, fijngesnipperd
2 teentjes knoflook, fijn gesneden
2 x 400 g blikken pruimtomaten
1 citroen, geraspt en in partjes gesneden
500 g varkensgehakt
2 tl venkelzaad
250 gram boerenkool
25 g pijnboompitten, geroosterd
knapperig brood of aardappelpuree, om te serveren (optioneel)
1 middelgrote ui, fijngesnipperd
2 teentjes knoflook, fijn gesneden
2 x 400 g blikken pruimtomaten
1 citroen, geraspt en in partjes gesneden
500 g varkensgehakt
2 tl venkelzaad
250 gram boerenkool
25 g pijnboompitten, geroosterd
knapperig brood of aardappelpuree, om te serveren (optioneel)
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Engels
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493018
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
BBC good food
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht