Bereidingswijze
STAP 1
-Doe alle ingrediënten voor de gehaktballen in een grote kom en roer goed door elkaar. Neem met natte handen een bal ter grootte van een golfbal en rol deze in een ronde vorm. Leg op een bord en herhaal om 12 te maken.
STAP 2
-Giet de arachideolie in een grote wok of pan en zet op hoog vuur tot een thermometer 160C aangeeft. Leg een gehaktbal op een schuimspaan en laat hem voorzichtig in de olie zakken. Laat 5-7 minuten bruin worden tot ze goudbruin zijn en bak dan alle gehaktballen. Om te controleren of een gehaktbal gaar is, steekt u er een satéprikker door en komt hij er schoon uit, dan is hij gaar. Haal de gehaktballetjes eruit, laat ze uitlekken op een bord met keukenpapier en zet apart.
STAP 3
-Voeg 1 el van de hete olie toe aan een schone wok of pot .
-Zet op hoog vuur, voeg de groentebouillon, 850 ml water, de champignons en het Chinese blad toe en kook 10-12 minuten op middelhoog vuur.
-Voeg de gehaktballen toe en kook nog 4-5 minuten, pas de koolbladeren aan zodat ze om elke gehaktbal wikkelen - de gehaktbal lijkt op de 'leeuwenkop' en de kool lijkt op de 'manen'.
-Breng op smaak met sesamolie, zout en gemalen witte peper. Voeg, om de soep te binden, 1 eetlepel van het maïzenamengsel toe als de bouillon kookt. Draai vervolgens het vuur laag en garneer met de gesneden lente-uitjes.
STAP 4
-Schep een portie in soepkommen, schep er een gehaktbal bij en met wat chinees blad en in plakjes gesneden champignons en serveer direct.
-Doe alle ingrediënten voor de gehaktballen in een grote kom en roer goed door elkaar. Neem met natte handen een bal ter grootte van een golfbal en rol deze in een ronde vorm. Leg op een bord en herhaal om 12 te maken.
STAP 2
-Giet de arachideolie in een grote wok of pan en zet op hoog vuur tot een thermometer 160C aangeeft. Leg een gehaktbal op een schuimspaan en laat hem voorzichtig in de olie zakken. Laat 5-7 minuten bruin worden tot ze goudbruin zijn en bak dan alle gehaktballen. Om te controleren of een gehaktbal gaar is, steekt u er een satéprikker door en komt hij er schoon uit, dan is hij gaar. Haal de gehaktballetjes eruit, laat ze uitlekken op een bord met keukenpapier en zet apart.
STAP 3
-Voeg 1 el van de hete olie toe aan een schone wok of pot .
-Zet op hoog vuur, voeg de groentebouillon, 850 ml water, de champignons en het Chinese blad toe en kook 10-12 minuten op middelhoog vuur.
-Voeg de gehaktballen toe en kook nog 4-5 minuten, pas de koolbladeren aan zodat ze om elke gehaktbal wikkelen - de gehaktbal lijkt op de 'leeuwenkop' en de kool lijkt op de 'manen'.
-Breng op smaak met sesamolie, zout en gemalen witte peper. Voeg, om de soep te binden, 1 eetlepel van het maïzenamengsel toe als de bouillon kookt. Draai vervolgens het vuur laag en garneer met de gesneden lente-uitjes.
STAP 4
-Schep een portie in soepkommen, schep er een gehaktbal bij en met wat chinees blad en in plakjes gesneden champignons en serveer direct.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Geniet van deze mini 'lionhead' gehaktballetjes in Shanghai-stijl in een rijke, aardse en zoete bouillon gemaakt met Chinees blad en gedroogde shiitake-paddenstoelen.
Ingrediënten
100 ml arachideolie, om te frituren
Voor de gehaktballen :
500 g mager varkensgehakt
4 teentjes knoflook, fijngehakt
2 el geraspte gember
2 lente-uitjes, fijngesnipperd
1 snufje gemalen witte peper
50 ml shaoxing rijstwijn of droge sherry
1 el donkere sojasaus
2 el lichte sojasaus
1 el geroosterde sesamolie
1 ei, losgeklopt
1 el maïzena
Voor de soepbouillon :
500 ml groentebouillon
5 plakjes gedroogde Chinese champignons
200 g Chinees blad, gewassen, in de lengte in vieren gedeeld van blad tot stengel
1 el lichte sojasaus
1 el geroosterde sesamolie
1 snufje gemalen witte peper
1 el maïzena, gemengd met 1 el water
Serveren
2 grote lente-uitjes, gewassen, schoongemaakt en in plakjes gesneden, om te serveren
Voor de gehaktballen :
500 g mager varkensgehakt
4 teentjes knoflook, fijngehakt
2 el geraspte gember
2 lente-uitjes, fijngesnipperd
1 snufje gemalen witte peper
50 ml shaoxing rijstwijn of droge sherry
1 el donkere sojasaus
2 el lichte sojasaus
1 el geroosterde sesamolie
1 ei, losgeklopt
1 el maïzena
Voor de soepbouillon :
500 ml groentebouillon
5 plakjes gedroogde Chinese champignons
200 g Chinees blad, gewassen, in de lengte in vieren gedeeld van blad tot stengel
1 el lichte sojasaus
1 el geroosterde sesamolie
1 snufje gemalen witte peper
1 el maïzena, gemengd met 1 el water
Serveren
2 grote lente-uitjes, gewassen, schoongemaakt en in plakjes gesneden, om te serveren
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Chinees
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1493017
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
Ching-He Huang
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht