Bereidingswijze
Maak een marinade van de arachide olie, soja, oester en hoisinsaus en roer dit door elkaar. Halveer de biefstuk in de dikte en snij vervolgens in dunne reepjes. Roer de biefstuk reepjes door de marinade en laat even staan.
Verhit 1 el arachide ( of andere olie) in de wok en fruit de ui glazig. Voeg de knoflook toe en bak even mee. Voeg de champignons, paprika reepjes en de bosui toe. ( Hou wat bosui apart als garnering).
Bak alles totdat de champignons geen vocht meer afgeven.
Zeef de bief reepjes , maar vang de marinade op. Bak de reepjes al roerend 2 minuten in een hete koekenpan. Voeg de afgespoelde noedels toe aan de groente in de pan alsmede de opgevangen marinade en roer en warm alles goed door.
Verdeel de groente met de noedels over 2 borden, verdeel er de biefstuk reepjes bovenop en garneer met de achtergehouden bosui.
Verhit 1 el arachide ( of andere olie) in de wok en fruit de ui glazig. Voeg de knoflook toe en bak even mee. Voeg de champignons, paprika reepjes en de bosui toe. ( Hou wat bosui apart als garnering).
Bak alles totdat de champignons geen vocht meer afgeven.
Zeef de bief reepjes , maar vang de marinade op. Bak de reepjes al roerend 2 minuten in een hete koekenpan. Voeg de afgespoelde noedels toe aan de groente in de pan alsmede de opgevangen marinade en roer en warm alles goed door.
Verdeel de groente met de noedels over 2 borden, verdeel er de biefstuk reepjes bovenop en garneer met de achtergehouden bosui.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Onderweg op vakantie kies ik meestal voor snelle gangbare gerechten. Zoals bijvoorbeeld dit gerecht. Klaar binnen 20 minuten en erg lekker. Ook voor thuis met minder zin om te koken na een lange werkdag is dit snelle gerecht een smakelijkeĀ uitkomst.
Ingrediƫnten
1 biefstuk van circa 200 gram ( kogel) op kamertemperatuur
150 gram kastanje champignons schoon in kwarten
1 kleine ui gesnipperd
2 teen knoflook gesnipperd
3 bosui schoon in grove schuine stukken
1 rode paprika in dunne reepjes
kant en klare woknoedels
1 l arachide olie
1 el sojasaus
2 el oestersaus
2 el hoisinsaus
150 gram kastanje champignons schoon in kwarten
1 kleine ui gesnipperd
2 teen knoflook gesnipperd
3 bosui schoon in grove schuine stukken
1 rode paprika in dunne reepjes
kant en klare woknoedels
1 l arachide olie
1 el sojasaus
2 el oestersaus
2 el hoisinsaus
Hulpmiddelen & keukengerei
Wok en koekenpan , snijplank en mes
Leuke tips
Ook lekker met wat budget vriendelijkere runderreepjes.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Aziatisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493015
Homepage ID
2796273
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
13
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht