Bereidingswijze
- Schil de koolrabi, snij in gelijke plakken, kook ze 5 minuten en laat ze goed uitlekken.
- Snijd de ham, tomaten, mozzarella en paprika in kleine blokjes en hussel het door elkaar.
- Roer de roomkaas en tomatenketchup erdoor en breng op smaak met peper, zout en een beetje Italiaanse kruiden.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de plakjes koolrabi erover. Verdeel het mengsel over de plakken en bestrooi met de geraspte kaas.
- Bak het geheel 25-30 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden C.
- Snijd de ham, tomaten, mozzarella en paprika in kleine blokjes en hussel het door elkaar.
- Roer de roomkaas en tomatenketchup erdoor en breng op smaak met peper, zout en een beetje Italiaanse kruiden.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de plakjes koolrabi erover. Verdeel het mengsel over de plakken en bestrooi met de geraspte kaas.
- Bak het geheel 25-30 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden C.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Als je de groenten van het seizoen volgt dan heb je automatisch genoeg afwisseling. Zo is nu de koolrabi (van Hollandse bodem) volop verkrijgbaar.
Als afwisseling op het standaard recept (met melksausje) heb ik deze heerlijke variatie gemaakt. Het is een soort van pizzaatje met als bodem een plak koolrabi. Bovendien is dit gerecht glutenvrij en koolhydraatarm.
TIP: Je kunt dit ook prima als voorgerecht serveren op een bedje van sla.
Als afwisseling op het standaard recept (met melksausje) heb ik deze heerlijke variatie gemaakt. Het is een soort van pizzaatje met als bodem een plak koolrabi. Bovendien is dit gerecht glutenvrij en koolhydraatarm.
TIP: Je kunt dit ook prima als voorgerecht serveren op een bedje van sla.
Ingrediƫnten
- 2 koolrabi
- 125 gram gekookte ham(blokjes)
- 2 tomaten
- 2 bollen mozzarella
- 1 rode puntpaprika
- 150 gram roomkaas
- 1 flinke el tomatenketchup
- 100 gram geraspte kaas
- pezo
- 1 koffielepel Italiaanse kruiden
- basilicum om mee te garneren
- 125 gram gekookte ham(blokjes)
- 2 tomaten
- 2 bollen mozzarella
- 1 rode puntpaprika
- 150 gram roomkaas
- 1 flinke el tomatenketchup
- 100 gram geraspte kaas
- pezo
- 1 koffielepel Italiaanse kruiden
- basilicum om mee te garneren
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1493005
Homepage ID
2066044
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
8
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij