Bereidingswijze
verhit 3 eetlepels olie in wok, en bak de ui en knoflook op matig vuur.
Zet het vuur hoger en bak de rijst al omscheppend 2 minuten mee
Strooi er de An-aldalusiekruiden over en bak de kip mee.
Bak nog 2 à 3 minuten en schenk er de tomato fritto en de groentebouillon bij.
Voeg de saffraan er aan toe en breng het aan de kook.
Laat zonder deksel op de pan 25 minuten zachtjes koken tot de rijst gaar is, schep af en toe om
voeg de laatste 5 minuten de doperwten toe
laat ondertussen de olijven uitlekken en snijdt de koriander grof
Meng de olijven en 2/3derde van de koriander door de paella
Breng de paella op smaak met versgemalen peper en eventueel zout
Schep het op een schaal en verdeel er de gegrilde rode paprika's over
garneer met de rest van de koriander en knijp er wat citroensap over
Zet het vuur hoger en bak de rijst al omscheppend 2 minuten mee
Strooi er de An-aldalusiekruiden over en bak de kip mee.
Bak nog 2 à 3 minuten en schenk er de tomato fritto en de groentebouillon bij.
Voeg de saffraan er aan toe en breng het aan de kook.
Laat zonder deksel op de pan 25 minuten zachtjes koken tot de rijst gaar is, schep af en toe om
voeg de laatste 5 minuten de doperwten toe
laat ondertussen de olijven uitlekken en snijdt de koriander grof
Meng de olijven en 2/3derde van de koriander door de paella
Breng de paella op smaak met versgemalen peper en eventueel zout
Schep het op een schaal en verdeel er de gegrilde rode paprika's over
garneer met de rest van de koriander en knijp er wat citroensap over
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
gegeten bij vrienden, heerlijk
Ingrediënten
1 ui gesnipperd
1 teentje knoflook
250 gram risottorijst
0.5 eetlepel gerookte paprikapoeder
320 gram kipstukjes
1 eetlepel an-andalusiëkruiden
300 ml tomato fritto
800 ml groentebouillon
10 gr saffraandraadjes
100 gram diepvriesdoperwten
100 gr olijven
15 gr koriander
1 pot rode gegrilde paprika's
0.52 citroen
1 teentje knoflook
250 gram risottorijst
0.5 eetlepel gerookte paprikapoeder
320 gram kipstukjes
1 eetlepel an-andalusiëkruiden
300 ml tomato fritto
800 ml groentebouillon
10 gr saffraandraadjes
100 gram diepvriesdoperwten
100 gr olijven
15 gr koriander
1 pot rode gegrilde paprika's
0.52 citroen
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Spaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493004
Homepage ID
2064974
Teller
0
Bron
vrienden gevonden in blad Vriendin
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht