Bereidingswijze
-Verwarm om te beginnen je oven voor op 200°C
-meng het rundsgehakt met de Worcestershire-saus
-Scheur in een keukenmachine een paar sneetjes vers brood uit elkaar. Je hebt genoeg nodig om ongeveer 1 1/4 kopje verse broodkruimels te maken. Geef ze een zoem tot je fijne kruimels hebt. (of gebruik kant en klaar paneermeel)
-Voeg in de maatbeker het broodkruim ,peterselie, snufje l zout en peper toe. Roer ze door elkaar.
-Giet het kruimelmengsel in de kom met het vlees.
-Meng dit dan voorzichtig met je handen door elkaar tot het goed gemengd is.
- Meet je vlees af in ballen ter grootte van een golfbal (gebruik een eetlepel). Schep het in je hand, druk het kort aan en vorm het tot een bal. Leg het op een grote bakplaat. Herhaal met al het vleesmengsel. Bak deze 20 minuten.
-Terwijl ze bakken, fruit je de uien in de boter tot ze goudbruin en mooi zijn. Schenk de bourbon erbij en laat een minuutje pruttelen. Roer de BBQ-saus erdoor en meng. Laat het een minuutje koken en zet dan het vuur uit.
-Wanneer de gehaktballen klaar zijn met bakken, plaats ze dan in een pot. Giet de saus erover en roer voorzichtig om te mengen. Dek ze af en laat ze 30 minuten op laag vuur staan.
-meng het rundsgehakt met de Worcestershire-saus
-Scheur in een keukenmachine een paar sneetjes vers brood uit elkaar. Je hebt genoeg nodig om ongeveer 1 1/4 kopje verse broodkruimels te maken. Geef ze een zoem tot je fijne kruimels hebt. (of gebruik kant en klaar paneermeel)
-Voeg in de maatbeker het broodkruim ,peterselie, snufje l zout en peper toe. Roer ze door elkaar.
-Giet het kruimelmengsel in de kom met het vlees.
-Meng dit dan voorzichtig met je handen door elkaar tot het goed gemengd is.
- Meet je vlees af in ballen ter grootte van een golfbal (gebruik een eetlepel). Schep het in je hand, druk het kort aan en vorm het tot een bal. Leg het op een grote bakplaat. Herhaal met al het vleesmengsel. Bak deze 20 minuten.
-Terwijl ze bakken, fruit je de uien in de boter tot ze goudbruin en mooi zijn. Schenk de bourbon erbij en laat een minuutje pruttelen. Roer de BBQ-saus erdoor en meng. Laat het een minuutje koken en zet dan het vuur uit.
-Wanneer de gehaktballen klaar zijn met bakken, plaats ze dan in een pot. Giet de saus erover en roer voorzichtig om te mengen. Dek ze af en laat ze 30 minuten op laag vuur staan.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze warme 'dronken' gehaktballetjes zijn verrukkelijke kleine gehaktballen badend in een whisky-bbq saus. Je kunt deze maken met rundvlees of wild.
Ingrediënten
1 kg gemalen rundvlees
6 cl Worcestershire-saus
250 g verse broodkruimels
1 tl zout
1 tl peper
1 el peterselie
3 el boter
1 ui, fijngesnipperd
8 cl bourbon whisky
50 cl Favoriete BBQ-saus (zoals Sweet Baby Ray's Brown Sugar & Hickory)
6 cl Worcestershire-saus
250 g verse broodkruimels
1 tl zout
1 tl peper
1 el peterselie
3 el boter
1 ui, fijngesnipperd
8 cl bourbon whisky
50 cl Favoriete BBQ-saus (zoals Sweet Baby Ray's Brown Sugar & Hickory)
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1493003
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht