Kleurrijke salad jar met quinoa en zalm

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 08/17/2022 - 09:06
Bereidingswijze
Voorbereiding : (10min)
-Schil de mango en snij in blokjes.
- Pers de halve limoen.
- Snij de radijzen in fijne schijfjes.
- Snipper de lente-ui fijn.
- Snij de zoete puntpaprika in de lengte in 2.
Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten en snij in reepjes.
- Spoel de quinoa in een fijne zeef onder koud
water.

Bereiding :

1 Kook de quinoa gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
2 Kook intussen de diepgevroren sojabonen 4 min.
afgedekt in lichtgezouten water. Giet af, spoel onder koud water en haal de bonen uit de peultjes.
3 Meng de mayonaise met de wasabipasta, het limoensap, zout en zwarte peper.
4 Schep de dressing in de bokalen. Voeg de garnalen toe en vervolgens de quinoa en de zalmsnippers.
5 Vul aan met de lente-ui, mangoblokjes, sojabonen, radijzen en zoete puntpaprika. Werk af met de slascheuten en sluit de bokalen af.
Afbeelding
Kleurrijke salad jar met quinoa en zalm
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Makkelijk, lekker en origineel 
Ingrediënten
150 g gerookte zalmsnippers
100 g gepelde roze garnalen 'jumbo'
1 bosje radijzen
200 g sojabonen edamame (diepvries)
1 gele zoete puntpaprika
50 g jonge slascheuten
1 mango
1/2 limoenen
2 lente-uitjes
200 g quinoa tricolore
3 el mayonaise
1 tl wasabipasta
zwarte peper (molen)
zout
Hulpmiddelen & keukengerei
4 bokalen met deksel
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Lunch/Brunch
Recept ID
1492999
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
colruyt
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester