Sabanoedels met tofu in een jar met pikante saus en pinda's

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 08/17/2022 - 08:52
Bereidingswijze
Voorbereiding :
- Snipper de Chinese kool en de rode uien fijn.
- Snij de minikomkommers in schijfjes.
- Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de zoete puntpaprika's en snij in fijne reepjes.
- Hak de pinda's grof.
- Spoel de kikkererwten onder koud water. Laat uitlekken.

Bereiding :
1 Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de tofoereepjes 5 min.
2 Kook intussen de noedels gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
3 Mix de ingrediënten voor de dressing met een staafmixer in een hoge maatbeker.
4 Verdeel de dressing over 4 bokalen, gevolgd door de pinda's, de noedels, de kikkererwten, de tofoereepjes, de
wortelslierten, de Chinese kool, de rode ui en de schijfjes minikomkommer. Werk af met de zoete puntpaprika.

Afwerking

Draai de bokaal om op een bord om te serveren.
Afbeelding
Sabanoedels met tofu in een jar met pikante saus en pinda's
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Makkelijk en lekker 
Ingrediënten
170 g tofoereepjes gemarineerd op oosterse wijze
2 rode zoete puntpaprika's
1/3 Chinese kool
200 g wortelslierten
4 minikomkommers
2 rode uien
270 g sobanoedels
2 el geroosterde en gezouten pinda's
150 g kikkererwten (blik)
1 el olijfolie

Voor de dressing:
2 el pindakaas
3 el olijfolie
2 el rijstazijn
2 el sojasaus
2 tl sambal oelek
Hulpmiddelen & keukengerei
4 bokalen
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Vegetarisch
Soort gerecht / gang
Lunch/Brunch
Recept ID
1492997
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
colruyt
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Author Image
marcdepester