Bereidingswijze
Zet de tomaten een nachtje van tevoren in water om ze te laten wellen, je kunt eventueel ook semi gedroogde tomaten nemen of gedroogde tomaten op olie.
Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing al dente, giet af en spoel af met koud water.
Snij de kipfilets overdwars doormidden zo dat je 4 dunne kipfilets krijgt.
Smeer de kipfilets in met olijfolie en kruid deze naar smaak.
Bak de kipfilets in ongeveer 10 minuten in een gril of koekenpan tot ze gaar zijn.
Laat afkoelen tot lauwwarm.
Rooster de pijnboompitjes kort in een koekenpan.
Snij de komkommer, gedroogde tomaat en paprika in reepjes en de lente-ui in ringetjes.
Doe deze in een grote kom zodat je straks luchtig kan mengen.
Snij de sjalot en de augurk fijn.
Maak er met de mayonaise, yoghurt, mosterd, en een theelepeltje kruiden een sausje van.
Snij de kipfilets in reepjes en hou er ongeveer de helft van apart.
Snij de rest nog eenmaal doormidden en meng alles op de reepjes kipfilet na luchtig door elkaar.
Verdeel de salade over 4 borden.
Werk af met reepjes kipfilet en eventueel wat achtergehouden lente-ui en tomaat.
Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing al dente, giet af en spoel af met koud water.
Snij de kipfilets overdwars doormidden zo dat je 4 dunne kipfilets krijgt.
Smeer de kipfilets in met olijfolie en kruid deze naar smaak.
Bak de kipfilets in ongeveer 10 minuten in een gril of koekenpan tot ze gaar zijn.
Laat afkoelen tot lauwwarm.
Rooster de pijnboompitjes kort in een koekenpan.
Snij de komkommer, gedroogde tomaat en paprika in reepjes en de lente-ui in ringetjes.
Doe deze in een grote kom zodat je straks luchtig kan mengen.
Snij de sjalot en de augurk fijn.
Maak er met de mayonaise, yoghurt, mosterd, en een theelepeltje kruiden een sausje van.
Snij de kipfilets in reepjes en hou er ongeveer de helft van apart.
Snij de rest nog eenmaal doormidden en meng alles op de reepjes kipfilet na luchtig door elkaar.
Verdeel de salade over 4 borden.
Werk af met reepjes kipfilet en eventueel wat achtergehouden lente-ui en tomaat.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekkere kipsalade ideaal voor warm weer
Ingrediƫnten
2 halve kipfilets +/- 400 gram
200 gegrilde paprika uit de pot
100 gram gedroogde tomaten
100 gram rucola
1/2 komkommer
25 gram pijnboompitjes
3 lente-uitjes
300 gram pasta
3 augurkjes
1 sjalotje
2 eetlepels yoghurt
2 eetlepels mayonaise
1 theelepel mosterd
olijfolie
picadillo kruiden ( Jonnie Boer ) of cajun kruiden
200 gegrilde paprika uit de pot
100 gram gedroogde tomaten
100 gram rucola
1/2 komkommer
25 gram pijnboompitjes
3 lente-uitjes
300 gram pasta
3 augurkjes
1 sjalotje
2 eetlepels yoghurt
2 eetlepels mayonaise
1 theelepel mosterd
olijfolie
picadillo kruiden ( Jonnie Boer ) of cajun kruiden
Leuke tips
Ik gebruik geen pasta, ben ik niet zo'n fan van. Wel van een stokbroodje erbij.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Wereld
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492992
Homepage ID
2961741
Teller
0
Bron
lekkertafelen.nl
Drank
Uit
Bookmarked
7
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht