Schelpdieren visbouillon

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 08/15/2022 - 11:35
Bereidingswijze
*Als u garnalen gebruikt met de koppen er nog aan, draait u gewoon de kop van het lichaam en verwijdert u de schelpen. Je gebruikt zowel de schelpen als de koppen voor de bouillon.
-Verhit de boter en olie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de schelpen (en koppen indien gebruikt) toe en bak tot ze roze zijn, ongeveer 8 minuten.
-Voeg de ui, bleekselderij, prei en witte wijn toe. Breng aan de kook en laat 5 minuten sudderen.
-Voeg het water toe, breng aan de kook en zet dan het vuur lager. Dek de pan af en laat 1 uur op laag vuur sudderen.
-Laat ongeveer 20 minuten afkoelen en zeef de bouillon door een fijne zeef in een andere pan of grote hittebestendige kom.
-Gebruik een lepel of kleine pollepel om vet (van de boter) en/of onzuiverheden die zich op het oppervlak van de bouillon hebben gevormd, af te scheppen.
Afbeelding
Schelpdieren visbouillon
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Schelpdierenbouillon is een essentieel ingrediënt als je je gumbo of visstoofpot zo goed mogelijk wilt maken. Sla schelpen op van je favoriete schelpdieren, zoals garnalen, kreeft en krab. 
Ingrediënten
4 el ongezouten boter
2 el plantaardige olie
1 kg schelpen van garnalen, pantsers kreeft en/of krab.
200 g ui gesnipperd
200 g selderij gehakt
1 grote prei in schijfjes, alleen de groene delen
1 tl gerookte paprika
1 tl zout
70 cl witte wijn
3 liter water
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Saus/dressing
Recept ID
1492990
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester