Bereidingswijze
DE TOMATENSAUS
-Verhit de olie in een middelgrote stevige pan op middelhoog vuur.
-Voeg de knoflook toe en bak, onder regelmatig roeren, in ongeveer 3 minuten goudbruin.
-Voeg de tomaten (met sap) toe en breng op smaak met ½ tl zout en ¼ tl peper.
-Zet het vuur hoog en breng de saus aan de kook. Zet het vuur laag tot middelhoog en laat 20 minuten sudderen, af en toe roeren.
-Voeg basilicum toe en laat nog 10 minuten sudderen, vaak roerend.
-Laat iets afkoelen, breng het dan voorzichtig over in een blender of keukenmachine en pureer.
-Keer terug naar de pot en houd hem warm op zeer laag vuur.
VERDER :
-Kruid de steaks aan beide kanten met peper en zout.
-Verhit olie in een grote, stevige koekenpan op middelhoog vuur tot het heet is, maar niet rookt. Voeg de knoflookhelften toe en bak 1 minuut mee.
-Voeg de steaks toe en braad ze aan één kant gedurende 2 minuten, draai ze dan om en schroei de andere kant gedurende 2 minuten en leg ze vervolgens op een bord.
-Voeg rode pepervlokken en oregano toe aan de hete pan, voeg dan de wijn toe en kook, onder regelmatig roeren, tot de vloeistof iets is afgenomen, ongeveer 2 minuten.
-Voeg de gepureerde tomatensaus (1 kopje) toe en roer.
-Leg de steaks in de saus en kook 6 tot 10 minuten per kant op medium (80°C), draai de steaks halverwege een keer om. Gebruik een direct afleesbare thermometer om de juiste interne temperatuur te garanderen. (De steaks blijven koken, zelfs nadat je ze uit de saus hebt gehaald.)
-Voeg eventueel nog wat water toe aan de saus als deze te dik is. Leg de steaks op een serveerschaal, giet de saus over de steaks. Garneer met basilicum en serveer meteen.
-Verhit de olie in een middelgrote stevige pan op middelhoog vuur.
-Voeg de knoflook toe en bak, onder regelmatig roeren, in ongeveer 3 minuten goudbruin.
-Voeg de tomaten (met sap) toe en breng op smaak met ½ tl zout en ¼ tl peper.
-Zet het vuur hoog en breng de saus aan de kook. Zet het vuur laag tot middelhoog en laat 20 minuten sudderen, af en toe roeren.
-Voeg basilicum toe en laat nog 10 minuten sudderen, vaak roerend.
-Laat iets afkoelen, breng het dan voorzichtig over in een blender of keukenmachine en pureer.
-Keer terug naar de pot en houd hem warm op zeer laag vuur.
VERDER :
-Kruid de steaks aan beide kanten met peper en zout.
-Verhit olie in een grote, stevige koekenpan op middelhoog vuur tot het heet is, maar niet rookt. Voeg de knoflookhelften toe en bak 1 minuut mee.
-Voeg de steaks toe en braad ze aan één kant gedurende 2 minuten, draai ze dan om en schroei de andere kant gedurende 2 minuten en leg ze vervolgens op een bord.
-Voeg rode pepervlokken en oregano toe aan de hete pan, voeg dan de wijn toe en kook, onder regelmatig roeren, tot de vloeistof iets is afgenomen, ongeveer 2 minuten.
-Voeg de gepureerde tomatensaus (1 kopje) toe en roer.
-Leg de steaks in de saus en kook 6 tot 10 minuten per kant op medium (80°C), draai de steaks halverwege een keer om. Gebruik een direct afleesbare thermometer om de juiste interne temperatuur te garanderen. (De steaks blijven koken, zelfs nadat je ze uit de saus hebt gehaald.)
-Voeg eventueel nog wat water toe aan de saus als deze te dik is. Leg de steaks op een serveerschaal, giet de saus over de steaks. Garneer met basilicum en serveer meteen.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Steak Pizzaiola is echt spectaculair. De tomatensaus is zo diep van smaak en is de perfecte aanvulling op de perfect aangebraden en gestoofde steak! Je zult NIET teleurgesteld zijn in dit ongelooflijke gerecht! Uiteraard serveren we hier pasta bij
Ingrediënten
VOOR DE TOMATENSAUS
3 el extra vergine olijfolie
2 teentjes knoflook gehakt
1 blik tomaten San Marzano, heel
zout en versgemalen zwarte peper
1 el basilicum vers, gehakt
VERDER :
2 steaks van ongeveer
zout en versgemalen zwarte peper
2 el extra vergine olijfolie
2 teentjes knoflook gepeld en gehalveerd
¼ tl rode pepervlokken
1 el oregano vers, gehakt (1 theelepel gedroogd...maar vers is het beste)
12 cl droge witte wijn
1 el basilicum, vers, gehakt, voor garnering
3 el extra vergine olijfolie
2 teentjes knoflook gehakt
1 blik tomaten San Marzano, heel
zout en versgemalen zwarte peper
1 el basilicum vers, gehakt
VERDER :
2 steaks van ongeveer
zout en versgemalen zwarte peper
2 el extra vergine olijfolie
2 teentjes knoflook gepeld en gehalveerd
¼ tl rode pepervlokken
1 el oregano vers, gehakt (1 theelepel gedroogd...maar vers is het beste)
12 cl droge witte wijn
1 el basilicum, vers, gehakt, voor garnering
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492984
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht