Bereidingswijze
-Verwarm de oven voor 200°C
Verhit in een middelgrote koekenpan 1 eetlepel boter. Voeg de sjalot toe en bak ongeveer 2 minuten op middelhoog vuur tot ze lichtbruin zijn.
-Voeg de ansjovis toe en wrijf ze met de achterkant van een vork in de sjalotten. Kook nog ongeveer 1 tot 2 minuten.
-Voeg de wijn toe en kook 1 minuut.
-Voeg de kippenbouillon toe en zet het vuur hoog en breng aan de kook. Laat 2 minuten koken.
-Zet het vuur laag tot medium en voeg de resterende boter toe, een eetlepel per keer, vaak roerend, tot de saus een beetje dikker wordt.
-Roer de kappertjes, basilicum en peterselie erdoor. Breng op smaak met een snufje zout en peper. Dek af en haal van het vuur.
-Snijd de uiteinden van het brood, en ook de zijkanten, tot je een rechthoekig brood hebt. Snijd het brood in plakjes van 5 of 6
-Plaats de sneetjes brood in de oven direct op het rooster en rooster ze ongeveer 5 minuten tot ze lichtbruin zijn. Haal uit de oven.
-Wrijf met de gesneden kant van de knoflook over beide kanten van elk geroosterd sneetje brood.
-Leg een sneetje brood op een snijplank en leg een plakje dikgesneden mozzarella op het brood. Herhaal dit proces en eindig met het laatste stuk brood.
-Prik de sandwich aan met een houten (of metalen) spies en duw hem helemaal door zodat hij op zijn plaats blijft tijdens het bakken.
-Breng over naar een ondiepe bakvorm en plaats in de oven voor 16 minuten. Gebruik ovenwanten en een tang om de sandwich om de 4 minuten te draaien. (Een deel van de kaas zal uit de sandwich smelten, maar dat is oké, duw het gewoon terug op zijn plaats met een vork of lepel).
-Leg de spiedini op een serveerschaal, verwijder de spies en giet de warme saus erover.
-Je kunt de spiedini in afzonderlijke porties snijden, of zo serveren, en de gasten hun eigen portie laten trekken.
Verhit in een middelgrote koekenpan 1 eetlepel boter. Voeg de sjalot toe en bak ongeveer 2 minuten op middelhoog vuur tot ze lichtbruin zijn.
-Voeg de ansjovis toe en wrijf ze met de achterkant van een vork in de sjalotten. Kook nog ongeveer 1 tot 2 minuten.
-Voeg de wijn toe en kook 1 minuut.
-Voeg de kippenbouillon toe en zet het vuur hoog en breng aan de kook. Laat 2 minuten koken.
-Zet het vuur laag tot medium en voeg de resterende boter toe, een eetlepel per keer, vaak roerend, tot de saus een beetje dikker wordt.
-Roer de kappertjes, basilicum en peterselie erdoor. Breng op smaak met een snufje zout en peper. Dek af en haal van het vuur.
-Snijd de uiteinden van het brood, en ook de zijkanten, tot je een rechthoekig brood hebt. Snijd het brood in plakjes van 5 of 6
-Plaats de sneetjes brood in de oven direct op het rooster en rooster ze ongeveer 5 minuten tot ze lichtbruin zijn. Haal uit de oven.
-Wrijf met de gesneden kant van de knoflook over beide kanten van elk geroosterd sneetje brood.
-Leg een sneetje brood op een snijplank en leg een plakje dikgesneden mozzarella op het brood. Herhaal dit proces en eindig met het laatste stuk brood.
-Prik de sandwich aan met een houten (of metalen) spies en duw hem helemaal door zodat hij op zijn plaats blijft tijdens het bakken.
-Breng over naar een ondiepe bakvorm en plaats in de oven voor 16 minuten. Gebruik ovenwanten en een tang om de sandwich om de 4 minuten te draaien. (Een deel van de kaas zal uit de sandwich smelten, maar dat is oké, duw het gewoon terug op zijn plaats met een vork of lepel).
-Leg de spiedini op een serveerschaal, verwijder de spies en giet de warme saus erover.
-Je kunt de spiedini in afzonderlijke porties snijden, of zo serveren, en de gasten hun eigen portie laten trekken.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze Spiedini alla Romana is zonder twijfel een van de meest spectaculaire EN heerlijke hapjes die je ooit zult serveren. Wees niet bang voor de ansjovis, de smaak is subtiel en geeft een hemelse diepte aan de saus.
Ingrediënten
6 el ongezouten boter
1 sjalot, fijngesnipperd
4 ansjovisfilets, uitgelekt en grof gesneden (wij houden van de soort in olie, maar ook verpakt in waterwerken)
6 cl droge witte wijn
24 cl kippenbouillon
25 g kappertjes, uitgelekt
6 grote basilicumblaadjes, gehakt
1 el verse bladpeterselie, gehakt
zout en versgemalen zwarte peper
1 groot brood wit , rond of rechthoekig brood, niet gesneden
1 teentje knoflook, gehalveerd
500 g verse mozzarella, in plakjes van 5 centimeter gesneden
1 sjalot, fijngesnipperd
4 ansjovisfilets, uitgelekt en grof gesneden (wij houden van de soort in olie, maar ook verpakt in waterwerken)
6 cl droge witte wijn
24 cl kippenbouillon
25 g kappertjes, uitgelekt
6 grote basilicumblaadjes, gehakt
1 el verse bladpeterselie, gehakt
zout en versgemalen zwarte peper
1 groot brood wit , rond of rechthoekig brood, niet gesneden
1 teentje knoflook, gehalveerd
500 g verse mozzarella, in plakjes van 5 centimeter gesneden
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1492983
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
Pinterest
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht