Bereidingswijze
1. Verwarm de oven op 180 °C.

2. Maak het flax-ei door lijnzaad en water in een kommetje met lepel door elkaar te roeren. Laat het minimaal voor 5 - 10 minuten staan.

3. Doe de appelazijn en baking soda (zuiveringszout) in een glas en mix het met een lepeltje door elkaar.

4. Doe de kokosbloesemsuiker, vanillepoeder, havermeel, zout, cashewpasta, ahornsiroop, kokosolie en havermelk in de keukenmachine (aanbevolen), blender of handmatig. En mix het tot een romig geheel. 

5. Schep het beslag in een kom en voeg het flax-ei en het appelazijn - baking soda mengsel erbij. Roer alles goed door elkaar en laat het 10 minuten staan. 

6. Hak de chocolade met een mes in kleine stukjes en voeg het toe aan het beslag. Roer nogmaals
7. Bekleed je bakblik met bakpapier en schep de massa erin.

8. Bak het voor 30 - 40 minuten in de oven en voilà!
2. Maak het flax-ei door lijnzaad en water in een kommetje met lepel door elkaar te roeren. Laat het minimaal voor 5 - 10 minuten staan.

3. Doe de appelazijn en baking soda (zuiveringszout) in een glas en mix het met een lepeltje door elkaar.

4. Doe de kokosbloesemsuiker, vanillepoeder, havermeel, zout, cashewpasta, ahornsiroop, kokosolie en havermelk in de keukenmachine (aanbevolen), blender of handmatig. En mix het tot een romig geheel. 

5. Schep het beslag in een kom en voeg het flax-ei en het appelazijn - baking soda mengsel erbij. Roer alles goed door elkaar en laat het 10 minuten staan. 

6. Hak de chocolade met een mes in kleine stukjes en voeg het toe aan het beslag. Roer nogmaals
7. Bekleed je bakblik met bakpapier en schep de massa erin.

8. Bak het voor 30 - 40 minuten in de oven en voilà!
Afbeelding
Aantal personen
12.00
Aantal stuks
12.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heerlijk semi gezonde blondie van Rens Kroes. veganistisch en glutenvrij.
Ingrediënten
1 flax-ei (1 el gebroken lijnzaad met 2 1/2 el water)
1 tl baking soda
1 el Gucot appelazijn
100 g kokosbloesemsuiker
1 tl Gucot vanillepoeder, ongezoet
200 g havermeel, of ander meel naar wens
Snufje zout
140 g Gucot cashewpasta
100 ml ahornsiroop
2 el kokosolie, gesmolten
100 ml havermelk (of ander melk naar wens)
120 g pure chocolade
1 tl baking soda
1 el Gucot appelazijn
100 g kokosbloesemsuiker
1 tl Gucot vanillepoeder, ongezoet
200 g havermeel, of ander meel naar wens
Snufje zout
140 g Gucot cashewpasta
100 ml ahornsiroop
2 el kokosolie, gesmolten
100 ml havermelk (of ander melk naar wens)
120 g pure chocolade
Hulpmiddelen & keukengerei
Ovenschaal: 20 x 20
- Ongebleekt bakpapier 

- Ongebleekt bakpapier 

Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1492982
Homepage ID
2463442
Teller
0
Bron
Rens Kroes
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij
Kippenei eiwitvrij