Bereidingswijze
Stoof de schelpen kort in een pan met wat olijfolie en een teentje knoflook tot ze open zijn. Haal het vlees uit de schelpen, maar laat een aantal mosselen en vongole intact als garnering. Bak de inktvisjes en de schelpdieren kort in een grote koekenpan in een beetje olijfolie en zet hem op de warmhoudstand. Kook intussen de pasta beetgaar.
Klop het ei en de eierdooier los en voeg daar de geraspte kaas aan toe. Klop dit goed door elkaar en zet dit even weg. Voeg nu de afgegoten pasta bij de schelpdieren en roer goed door en laat de smaken in elkaar vloeien.
.
Zet de warmtebron uit, maak een kuiltje bij de pasta in het midden en giet daar het ei-kaasmengsel in. Roer heel snel, maar voorzichtig door elkaar tot een smeuïge saus. (vlot doorroeren is wel belangrijk, want anders gaat het ei stollen.)
Verdeel de pasta over de borden en garneer met wat peterselie en wat hele schelpen.
Klop het ei en de eierdooier los en voeg daar de geraspte kaas aan toe. Klop dit goed door elkaar en zet dit even weg. Voeg nu de afgegoten pasta bij de schelpdieren en roer goed door en laat de smaken in elkaar vloeien.
.
Zet de warmtebron uit, maak een kuiltje bij de pasta in het midden en giet daar het ei-kaasmengsel in. Roer heel snel, maar voorzichtig door elkaar tot een smeuïge saus. (vlot doorroeren is wel belangrijk, want anders gaat het ei stollen.)
Verdeel de pasta over de borden en garneer met wat peterselie en wat hele schelpen.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit recept wil ik zelf proberen. Ervaringen zal ik verwerken in het receptuur.
Ingrediënten
450-500gr pasta (Tagliolini, Linguine, Fettuccine)
500 gr mosselen
500 gr Vongole (kokkels)
150 gr baby-inktvis
halve glas droge witte wijn
60 gr geraspte Grana Padano Dop (Of Pecorino)
2 stuks kleine teentjes knoflook
1 ei + 1 eierdooier
gehakte (platte) peterselie
extra vergine olijfolie
500 gr mosselen
500 gr Vongole (kokkels)
150 gr baby-inktvis
halve glas droge witte wijn
60 gr geraspte Grana Padano Dop (Of Pecorino)
2 stuks kleine teentjes knoflook
1 ei + 1 eierdooier
gehakte (platte) peterselie
extra vergine olijfolie
Hulpmiddelen & keukengerei
t.b.d.
Leuke tips
T.b.d.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492979
Homepage ID
2071340
Teller
0
Bron
https://www.lacucinaitaliana.it/ricetta/primi/carbonara-di-mare/?uID=c022e9ab003ffb63a457946a6c3cc21bacc86190baa61edbc5cdc04a532711f1&utm_brand=lci&utm_campaign=daily&utm_mailing=LCI_NEWS_Daily%202022-08-11&utm_medium=email&utm_source=
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht