Bereidingswijze
-Verwarm de oven voor 190°C
-Bestrooi de tomaten met zeezout en versgemalen zwarte peper. Leg de plakjes op keukenpapier om uit te lekken.
-Meng de ricotta, feta, gehakte knoflook, 1 theelepel verse tijm en 1 theelepel verse rozemarijn. Voeg een paar maal versgemalen zwarte peper toe.
-Bebloem je werkoppervlak en meng alles voor het deeg .
-Rol het deeg uit tot een cirkel van ongeveer 25 cm.
-Verspreid het ricotta-feta-mengsel rond het deeg en laat een rand van 4 cm rond de randen.
-op de laag gesneden tomaten die we erin leggen, strooien we de resterende gehakte kruiden over.
-Strooi er een beetje grof zeezout over.
-Verzamel de randen van het deeg, plooi terwijl je gaat met je vingertoppen (maak je geen zorgen als het niet perfect is, dit is een rustieke taart).
-Bak in 40-45 minuten goudbruin.
-Garneer met de gehakte basilicumblaadjes.
-Snijd in punten en serveer.
-Bestrooi de tomaten met zeezout en versgemalen zwarte peper. Leg de plakjes op keukenpapier om uit te lekken.
-Meng de ricotta, feta, gehakte knoflook, 1 theelepel verse tijm en 1 theelepel verse rozemarijn. Voeg een paar maal versgemalen zwarte peper toe.
-Bebloem je werkoppervlak en meng alles voor het deeg .
-Rol het deeg uit tot een cirkel van ongeveer 25 cm.
-Verspreid het ricotta-feta-mengsel rond het deeg en laat een rand van 4 cm rond de randen.
-op de laag gesneden tomaten die we erin leggen, strooien we de resterende gehakte kruiden over.
-Strooi er een beetje grof zeezout over.
-Verzamel de randen van het deeg, plooi terwijl je gaat met je vingertoppen (maak je geen zorgen als het niet perfect is, dit is een rustieke taart).
-Bak in 40-45 minuten goudbruin.
-Garneer met de gehakte basilicumblaadjes.
-Snijd in punten en serveer.
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een zomerse smaakvolle eenvoudige, rustieke galette of taart in vrije vorm. (Tros)tomaten, verse kruiden, een beetje kaas, een beetje zeezout en zwarte peper, alles verpakt in een zelfgemaakte speltboterkorst.
Ingrediënten
Galettedeeg (zie recept hieronder)
3-4 middelgrote tomaten, in plakjes
100 g verse ricotta, gezeefd (je wilt overtollig vocht verwijderen)
100 g feta kaas
1 grote teen knoflook, fijngehakt
1 1/2 theelepels gehakte verse tijm
1 1/2 theelepels gehakte verse rozemarijn
Zeezout en versgemalen zwarte peper
Basilicumblaadjes, in dunne plakjes gesneden voor garnering
Galette deeg
250 g bloem (half spelt en half voor alle doeleinden gebruikt)
1/2 theelepel zwarte peper
1/4 theelepel zeezout
1 klontje boter, gekoeld, in blokjes gesneden
1 theelepel citroensap
4-5 eetlepels ijskoud water
3-4 middelgrote tomaten, in plakjes
100 g verse ricotta, gezeefd (je wilt overtollig vocht verwijderen)
100 g feta kaas
1 grote teen knoflook, fijngehakt
1 1/2 theelepels gehakte verse tijm
1 1/2 theelepels gehakte verse rozemarijn
Zeezout en versgemalen zwarte peper
Basilicumblaadjes, in dunne plakjes gesneden voor garnering
Galette deeg
250 g bloem (half spelt en half voor alle doeleinden gebruikt)
1/2 theelepel zwarte peper
1/4 theelepel zeezout
1 klontje boter, gekoeld, in blokjes gesneden
1 theelepel citroensap
4-5 eetlepels ijskoud water
Hulpmiddelen & keukengerei
keukenpapier
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492977
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch