Bereidingswijze
Start met de rode ui in halve ringen te snijden. Neem een kom goed heet water en leg de ui erin. Schaaf ondertussen de komkommer in plakjes. Laat de ui uitlekken en voeg aan de komkommer toe. Klop een dressing van de olie, appelazijn, peper , zout en suiker en werk dit door de salade. Bestrooi met de gesnipperde peterselie en klaar.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Doordat de rode ui enkele minuten in heet water staat is het echte rauwe er vanaf. Bladpeterselie en wat dille moest erdoor heen. Helaas had ik geen dille. Een volgende keer dan. Zó was het ook erg smaakvol. We aten deze salade bij de Zomers Spaanse Omelet met Chorizo. Een fijne vergetarische slanke begeleiding bij vele gerechten en je kunt naar smaak meer azijn of suiker toevoegen.
zomers-spaanse-omelet-met-chorizo
zomers-spaanse-omelet-met-chorizo
Ingrediënten
1/2 komkommer gewassen en in dunne plakjes geschaafd
Een grote halve rode ui in ringen
2 el appelazijn
enkele takjes bladpeterselie gesnipperd
kom heet water
zout en gemalen peper naar smaak
1 klein theelepeltje suiker
1 el olijfolie
Een grote halve rode ui in ringen
2 el appelazijn
enkele takjes bladpeterselie gesnipperd
kom heet water
zout en gemalen peper naar smaak
1 klein theelepeltje suiker
1 el olijfolie
Hulpmiddelen & keukengerei
Kom, schaaf, snijplank en mes
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1492975
Homepage ID
2796273
Teller
0
Bron
Aangepast recept van een Foody op YouTube eigen tekst en foto
Drank
Uit
Bookmarked
10
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch