Bereidingswijze
Spoel de witte bonen goed af en laat ze uitlekken in het vergiet.
Meng de witte bonen met de sjalotsnippers, dunne plakjes komkommer, peterselie en stukjes warmgerookte zalm.
Klop de olie, azijn. mosterd en peper goed door elkaar.
Meng dit door de witte bonen etc.
Laat de salade een tijdje goed intrekken. Af en toe omscheppen.
Meng de witte bonen met de sjalotsnippers, dunne plakjes komkommer, peterselie en stukjes warmgerookte zalm.
Klop de olie, azijn. mosterd en peper goed door elkaar.
Meng dit door de witte bonen etc.
Laat de salade een tijdje goed intrekken. Af en toe omscheppen.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Verrukkelijke salade van witte bonen met dunne plakjes snack-komkommer en warmgerookte zalm. Warmgerookte zalm kun je direct gebuiken en geeft een heerlijke smaak aan de salade.
De salade is aangemaakt met witte balsamicoazijn en olijfolie.
Het lekkerste is het als de salade de tijd krijgt om in te trekken.
De volgende dag smaakte de salade nog lekkerder.
De salade is aangemaakt met witte balsamicoazijn en olijfolie.
Het lekkerste is het als de salade de tijd krijgt om in te trekken.
De volgende dag smaakte de salade nog lekkerder.
Ingrediƫnten
1 pot of blikje witte bonen (afgespoeld en uitgelekt) (plm. 380 gram)
1 flink sjalotje, gesnipperd
1 of 2 snackkomkommers (afhankelijk van de grootte), in hele dunne halve plakjes (niet geschild)
2 lente-uitjes, in hele dunne ringetjes
plm. 150 gram warmgerookte zalm, in kleine stukken
2 eetlepels witte balsamicoazijn
4 eetlpels goede olijfolie
1 thelepel pitige mosterd
versgemalen zwarte peper
2 eetlepels gehakte peterselie
1 flink sjalotje, gesnipperd
1 of 2 snackkomkommers (afhankelijk van de grootte), in hele dunne halve plakjes (niet geschild)
2 lente-uitjes, in hele dunne ringetjes
plm. 150 gram warmgerookte zalm, in kleine stukken
2 eetlepels witte balsamicoazijn
4 eetlpels goede olijfolie
1 thelepel pitige mosterd
versgemalen zwarte peper
2 eetlepels gehakte peterselie
Hulpmiddelen & keukengerei
Schaal voor de salade
vergiet of zeef
vergiet of zeef
Leuke tips
Lekker met boerenbrood of ciabatta.
Wat halve kerstomaatjes erdoor is ook lekker.
Wat halve kerstomaatjes erdoor is ook lekker.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Salade
Recept ID
1492972
Homepage ID
886977
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
7
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Koemelkvrij
Glutenvrij
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij
Histaminevrij