Tobiko saus

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 08/12/2022 - 10:38
Bereidingswijze
-Klop in een middelgrote kom de mayonaise, zure room, Sriracha, rijstwijnazijn, honing en zout door elkaar.
-Vouw de Tobiko-kuit er voorzichtig bij alles goed gemengd is.
-Om de smaken te versmelten, koelt u het mengsel in de koelkast.

Serveer met sushi of sashimi of gebruik als dipsaus voor tempura of salades.
Afbeelding
Tobiko saus
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Tobiko-saus is een van de meest populaire sushi-sauzen, en het is ook een van de gemakkelijkst te maken. Het enige wat je nodig hebt is wat tobiko ( viskuit van de vliegende vis), mayonaise, zure mosterd, srirachasaus, rijstazijn en limoensap. Meng alle ingrediƫnten en geniet!
Ingrediƫnten
50 g Kewpie-mayonaise
50 g zure room (of je kan dijon-mosterd gebruiken)
1 el Sriracha
1 tl rijstwijnazijn (of mirin)
1 tl honing
snufje zout
100 g Tobiko of Masago kuit (of viskuit)
Leuke tips
-Tobiko-saus is in de koelkast twee weken houdbaar. Daarna zal de saus beginnen af te breken en zijn smaak te verliezen. Ook zal de Tobiko zijn kleur beginnen te verliezen en doffer van smaak worden. Wil je je tobikosaus dus vers houden, gebruik hem dan binnen twee weken. De eerste week is de saus het lekkerst.

Wat zijn de verschillen tussen masago en tobiko ?
-Deze twee soorten kuit zijn afkomstig van verschillende vissen, maar worden vaak door elkaar gebruikt in sushi-recepten.

1 Textuur: Het belangrijkste verschil tussen de twee is de textuur: Tobiko-kuit heeft een knapperige textuur die in je mond knalt, terwijl Masago-kuit een zachtere textuur heeft.
2 Grootte: Tobiko-kuit is ook groter dan Masago-kuit. De kuit van Tobiko komt van vliegende vissen, die groter zijn dan spiering.
3 Smaak: Qua smaak is Tobiko kuit zouter en sterker van smaak. De reden hiervoor is dat tobiko kuit langer mag rijpen en tegelijkertijd gerookt en gezouten mag worden. Masago kuit heeft een meer subtiele smaak. Vanwege de sterke smaak bevatten sushibroodjes en nigiri-sushi vaak Tobiko-kuit als garnering.
4 Toepassingen: Tobiko-kuit wordt meestal gebruikt als garnering of decoratie op sushi, terwijl Masago-kuit als vulling dient. Tobiko kuit wordt ook gebruikt om pittige mayonaise en andere sauzen te maken.
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Japans
Soort gerecht / gang
Saus/dressing
Recept ID
1492970
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester