Bereidingswijze
Verwarm de olie in de hapjespan voeg de ui toe en fruit deze glazig. Voeg de knoflook toe en bak even mee. Voeg de kipblokjes toe en bak deze even mee totdat ze een bruin kleurtje hebben.
De wortel plakjes erbij en even meebakken en vervolgens de prei.
Voeg de perzikplakjes toe en schenk de wijn erbij. Kruid naar smaak met peper en zout. Roer alles door en voeg de laurier en de tijm en de citroenpartjes toe. Nogmaals doorroeren , deksel op de pan en laat circa 20-25 zachtjes sudderen.
Kook ondertussen de rijst met het kippenbouillonblokje volgens de beschrijving op de verpakking
Verwijder de schillen van de citroen en de laurier en serveer met witte rijst. Garneer met de achtergehouden partjes citroen.
De wortel plakjes erbij en even meebakken en vervolgens de prei.
Voeg de perzikplakjes toe en schenk de wijn erbij. Kruid naar smaak met peper en zout. Roer alles door en voeg de laurier en de tijm en de citroenpartjes toe. Nogmaals doorroeren , deksel op de pan en laat circa 20-25 zachtjes sudderen.
Kook ondertussen de rijst met het kippenbouillonblokje volgens de beschrijving op de verpakking
Verwijder de schillen van de citroen en de laurier en serveer met witte rijst. Garneer met de achtergehouden partjes citroen.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit fris en fruitig zomerstoofje met kip, prei en perzik smaakt uitstekend op een zomeravond thuis, alsmede ook op de camping. Alles uit één pan en de pan rijst natuurlijk. Slank en gezond stoofje. Het recept schreef té veel rijst , groente en perzik voor in het recept. Ik heb de hoeveelheden naar onze behoefte aangepast.
Ingrediënten
120 gram rijst naar keuze( 150)
1/2 kippenbouillonblokje ( minder zout)
200 gram kipfilet in blokjes met peper en zout bestrooid( 300)
1 winterpeen in dunne plakjes ( 3 wortels)
1 prei in ringen
2 bosperziken geschild in plakjes( 4 )
1 citroen in partjes( houd een aantal partjes achter om te garneren)
1 ui gesnipperd
2 teen knoflook gesnipperd
150 ml droge witte wijn
2 el olijfolie
2 kleine laurierblaadjes
1 tl tijm( 2 takjes verse tijm)
1/2 kippenbouillonblokje ( minder zout)
200 gram kipfilet in blokjes met peper en zout bestrooid( 300)
1 winterpeen in dunne plakjes ( 3 wortels)
1 prei in ringen
2 bosperziken geschild in plakjes( 4 )
1 citroen in partjes( houd een aantal partjes achter om te garneren)
1 ui gesnipperd
2 teen knoflook gesnipperd
150 ml droge witte wijn
2 el olijfolie
2 kleine laurierblaadjes
1 tl tijm( 2 takjes verse tijm)
Hulpmiddelen & keukengerei
hapjespan, snijplank, mes en pan voor de rijst
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492967
Homepage ID
2796273
Teller
0
Bron
Aangepast recept van Hutspot Hotspot eigen tekst en foto
Drank
Uit
Bookmarked
11
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht