Bereidingswijze
Bereidingswijze:
- Spreid het deeg uit in de vorm. Je kunt het bakpapier er gewoon onder laten zitten.
- Zet de bodem alvast 10 minuutjes in de oven om voor te bakken, terwijl je de oven voorverwarmd op 200 graden.
- Snijd ui, prei en kip fijn.
- Fruit de ui en voeg de gewassen preiringetjes toe, voeg kerrie en pezo toe en bak dit nog 5-10 minuten.
- Haal de voorgebakken bodem weer uit de oven en doe de gesmoorde groenten erop.
- Verdeel de fijngesneden kip eroverheen en daaroverheen de geraspte kaas.
- Klop de eieren met de crème fraîche, giet dit over de taart en zet de taart ongeveer een half uur in de voorverwarmde oven.
- Spreid het deeg uit in de vorm. Je kunt het bakpapier er gewoon onder laten zitten.
- Zet de bodem alvast 10 minuutjes in de oven om voor te bakken, terwijl je de oven voorverwarmd op 200 graden.
- Snijd ui, prei en kip fijn.
- Fruit de ui en voeg de gewassen preiringetjes toe, voeg kerrie en pezo toe en bak dit nog 5-10 minuten.
- Haal de voorgebakken bodem weer uit de oven en doe de gesmoorde groenten erop.
- Verdeel de fijngesneden kip eroverheen en daaroverheen de geraspte kaas.
- Klop de eieren met de crème fraîche, giet dit over de taart en zet de taart ongeveer een half uur in de voorverwarmde oven.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze hartige taart (of quiche) is zo gemaakt en is iets dat eigenlijk iedereen wel lust. Lekker als je weer eens een keertje een afwisseling wilt op AVG, rijst of pasta.
Deze taart smaakt met warm weer ook heel goed lauwwarm of koud om mee te nemen als picknick of als bijgerecht bij een bbq. Je kunt het dan al heel makkelijk van te voren voorbereiden.
TIP: In plaats van gerookte kipfilet kun je ook gerookte forelfilet gebruiken.
Deze taart smaakt met warm weer ook heel goed lauwwarm of koud om mee te nemen als picknick of als bijgerecht bij een bbq. Je kunt het dan al heel makkelijk van te voren voorbereiden.
TIP: In plaats van gerookte kipfilet kun je ook gerookte forelfilet gebruiken.
Ingrediënten
- 1 rol vers bladerdeeg of taartdeeg uit het koelschap
- 175 gram gerookte kipfilet
- 1 ui
- 2 preien
- 3 eieren
- 200 gram crème fraiche
- 200 gram geraspte kaas (jong belegen of belegen)
- 1 el kerrie
- pezo
- 175 gram gerookte kipfilet
- 1 ui
- 2 preien
- 3 eieren
- 200 gram crème fraiche
- 200 gram geraspte kaas (jong belegen of belegen)
- 1 el kerrie
- pezo
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Fusion
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492963
Homepage ID
2066044
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
14
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht