Bereidingswijze
-Verwarm je oven voor op 185°C
-Smelt de suiker in een sauspan op middelhoog vuur. Voeg na ongeveer 10 minuten, als het goudbruin is, het water toe en laat het al roerend zachtjes koken tot het een beetje dikker wordt.
-Giet de karamel in een 24 cm diameter Angel Food Pan en draai het om de bodem en zijkanten te bedekken. -Laat het een paar minuten staan zodat het hard wordt. Het is belangrijk dat de karamel stevig wordt voordat je het vlaaimengsel toevoegt, zodat ze niet vermengen.
-Voeg de zoete gecondenseerde melk, melk, eieren en vanille-extract toe aan een grote blenderkan. Mix een paar minuten tot een gladde massa. (Als je niet alle ingrediënten kunt passen, verdeel ze dan gelijk in 2 porties!)
-Giet het vlaaimengsel in de 'angel food pan' en dek af met folie.
-Vul een grote bakvorm (een lasagneschaal werkt prima!) halverwege met water en plaats de 'angel food pan' erin.
-Breng het naar de oven en bak het au bain-marie gedurende 1 uur en 30 minuten of tot de bovenkant goudbruin is.
-Ik hou ervan om de pan een beetje te wiebelen om te zien of hij nog vloeibaar is. Soms moet ik het een kwartier extra laten staan.
-U kunt ook een caketester plaatsen om te controleren. Het moet er schoon of bijna schoon uitkomen.
-Laat de vlaai afkoelen en zet hem een nacht in de koelkast om af te koelen.
-Om de vlaai uit de vorm te halen, gaat u met een mes langs de zijkanten en keert u hem voorzichtig om op een serveerschaal.
-Smelt de suiker in een sauspan op middelhoog vuur. Voeg na ongeveer 10 minuten, als het goudbruin is, het water toe en laat het al roerend zachtjes koken tot het een beetje dikker wordt.
-Giet de karamel in een 24 cm diameter Angel Food Pan en draai het om de bodem en zijkanten te bedekken. -Laat het een paar minuten staan zodat het hard wordt. Het is belangrijk dat de karamel stevig wordt voordat je het vlaaimengsel toevoegt, zodat ze niet vermengen.
-Voeg de zoete gecondenseerde melk, melk, eieren en vanille-extract toe aan een grote blenderkan. Mix een paar minuten tot een gladde massa. (Als je niet alle ingrediënten kunt passen, verdeel ze dan gelijk in 2 porties!)
-Giet het vlaaimengsel in de 'angel food pan' en dek af met folie.
-Vul een grote bakvorm (een lasagneschaal werkt prima!) halverwege met water en plaats de 'angel food pan' erin.
-Breng het naar de oven en bak het au bain-marie gedurende 1 uur en 30 minuten of tot de bovenkant goudbruin is.
-Ik hou ervan om de pan een beetje te wiebelen om te zien of hij nog vloeibaar is. Soms moet ik het een kwartier extra laten staan.
-U kunt ook een caketester plaatsen om te controleren. Het moet er schoon of bijna schoon uitkomen.
-Laat de vlaai afkoelen en zet hem een nacht in de koelkast om af te koelen.
-Om de vlaai uit de vorm te halen, gaat u met een mes langs de zijkanten en keert u hem voorzichtig om op een serveerschaal.
Afbeelding
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Eén van de favoriete desserts in Brazilië ! Deze Braziliaanse vlaai wordt gemaakt in de blender en heeft maar 5 ingrediënten nodig!
Ingrediënten
200 g suiker
8 cl water
2 blikjes zoete gecondenseerde melk ( circa 390 g)
84 cl volle melk
4 eieren
1 el vanille-extract
8 cl water
2 blikjes zoete gecondenseerde melk ( circa 390 g)
84 cl volle melk
4 eieren
1 el vanille-extract
Hulpmiddelen & keukengerei
1 amerikaanse angel food pan 24 cm diameter (zie afbeelding) of een tulband vorm
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Braziliaans
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1492962
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch