Bereidingswijze
-Doe alle ingrediƫnten in een grote kom en meng goed.
-Kruid met peper en zout en serveer.
-Kruid met peper en zout en serveer.
Afbeelding
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Als je ooit in een Braziliaans restaurant bent geweest, weet je dat de "vinagrete", of Braziliaanse Vinaigrette Salsa, een must is! Traditioneel geserveerd met feijoada of met gegrild vlees, kip of vis.
Ingrediƫnten
1 grote ui, gesnipperd
4 tomaten, in blokjes gesneden
1 groene of rode paprika, in blokjes gesneden (optioneel)
50 g gehakte peterselie
6 cl witte wijnazijn
12 cl olijfolie
Zout en peper naar smaak
4 tomaten, in blokjes gesneden
1 groene of rode paprika, in blokjes gesneden (optioneel)
50 g gehakte peterselie
6 cl witte wijnazijn
12 cl olijfolie
Zout en peper naar smaak
Leuke tips
1) De vinaigrette is nog lekkerder als je hem op kamertemperatuur (of in de koelkast) zo'n 30 minuten tot een uur laat rusten!
2) Brazilianen maken meestal vinaigrette-salsa met gele uien, maar je kunt hier je favoriete soort ui vervangen.
2) Brazilianen maken meestal vinaigrette-salsa met gele uien, maar je kunt hier je favoriete soort ui vervangen.
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Braziliaans
Soort gerecht / gang
Saus/dressing
Recept ID
1492959
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
Olivia Mesquita
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch