Bereidingswijze
-Verwarm de oven voor op 190°C
-Doe de melk, het water, de olie en het zout in een pan en breng op middelhoog vuur aan de kook.
-Voeg het tapiocameel toe aan de kom van een staande mixer en giet het, zodra het melkmengsel kookt, over de bloem. Zet de mixer aan en meng het goed. De textuur zal fondantachtig zijn, echt wit en plakkerig.
-Voeg, terwijl de mixer nog aan staat, de eieren één voor één toe. Je zult denken dat ze niet mengen, omdat het tapiocameelmengsel zo plakkerig is, maar blijf erin want ze zullen het wel doen.
-Zodra de eieren zijn opgenomen, voeg je de kaas beetje bij beetje toe totdat deze volledig is opgenomen.
-Het deeg hoort zacht en plakkerig te zijn. Als je echter bang bent dat het te vloeibaar is, voeg dan wat meer tapiocameel toe. Doe het gewoon niet te lang, anders wordt je kaasbrood taai en niet te kleverig.
-Om de ballen te vormen, maak je je handen nat met koud water en schep je met een lepel wat van het deeg op om ballen te vormen die iets kleiner zijn dan golfformaat.
-Leg de balletjes op een met bakpapier beklede bakplaat en breng deze naar de voorverwarmde oven.
- Bak gedurende 15-20 minuten of tot ze goudbruin en gepoft zijn.
Serveer ze warm!
-Doe de melk, het water, de olie en het zout in een pan en breng op middelhoog vuur aan de kook.
-Voeg het tapiocameel toe aan de kom van een staande mixer en giet het, zodra het melkmengsel kookt, over de bloem. Zet de mixer aan en meng het goed. De textuur zal fondantachtig zijn, echt wit en plakkerig.
-Voeg, terwijl de mixer nog aan staat, de eieren één voor één toe. Je zult denken dat ze niet mengen, omdat het tapiocameelmengsel zo plakkerig is, maar blijf erin want ze zullen het wel doen.
-Zodra de eieren zijn opgenomen, voeg je de kaas beetje bij beetje toe totdat deze volledig is opgenomen.
-Het deeg hoort zacht en plakkerig te zijn. Als je echter bang bent dat het te vloeibaar is, voeg dan wat meer tapiocameel toe. Doe het gewoon niet te lang, anders wordt je kaasbrood taai en niet te kleverig.
-Om de ballen te vormen, maak je je handen nat met koud water en schep je met een lepel wat van het deeg op om ballen te vormen die iets kleiner zijn dan golfformaat.
-Leg de balletjes op een met bakpapier beklede bakplaat en breng deze naar de voorverwarmde oven.
- Bak gedurende 15-20 minuten of tot ze goudbruin en gepoft zijn.
Serveer ze warm!
Afbeelding
Aantal personen
8.00
Aantal stuks
30.00
Vertel iets leuks over dit recept
De zachtste, lekkerste, meest smaakvolle kaasbroodjes die je ooit zult proeven, serveer ze warm !
Ingrediënten
800 g tapiocameel
30 cl melk
12 cl water
6 eetlepels olie
300 g geraspte Parmezaanse kaas
200 g geraspte Mozzarella-kaas
2 grote eieren
2 theelepels zout
30 cl melk
12 cl water
6 eetlepels olie
300 g geraspte Parmezaanse kaas
200 g geraspte Mozzarella-kaas
2 grote eieren
2 theelepels zout
Hulpmiddelen & keukengerei
bakpapier
mixer
mixer
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Braziliaans
Soort gerecht / gang
Brood
Recept ID
1492958
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest - chef = Olivia Mesquita
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht