Bereidingswijze
-Verwarm de oven voor op 190°C en bekleed een omrande bakplaat met bakpapier.
-Bestrijk de vis met een eetlepel olijfolie en kruid met peper en zout. Bak tot ze gaar zijn, 15-20 minuten. Laat volledig afkoelen en plet dan met een vork.
-Roer in een grote kom de paneermeel, mayonaise, mosterd, hete saus, Old Bay-kruiden, peterselie, kappertjes, citroensap en eieren door elkaar. Voeg de zalm toe en meng voorzichtig tot de ingrediënten bij elkaar blijven.
-Dek af en laat 30 minuten afkoelen.
-Terwijl het zalmmengsel afkoelt, maak je de dipsaus.
- Klop mayonaise, zure room, citroensap, mosterd en gehakte kruiden door elkaar; breng op smaak met peper en zout. Koel in de koelkast tot het nodig is.
-Vorm het zalmmengsel in 8 pasteitjes.
-Verhit de resterende olijfolie en boter in een grote pan op middelhoog vuur. Bak de zalmkoekjes in porties 3-4 minuten per kant, of tot ze goudbruin zijn.
-Laat uitlekken op keukenpapier en houd warm in een oven van 100 °.
Serveer warm met dipsaus
-Bestrijk de vis met een eetlepel olijfolie en kruid met peper en zout. Bak tot ze gaar zijn, 15-20 minuten. Laat volledig afkoelen en plet dan met een vork.
-Roer in een grote kom de paneermeel, mayonaise, mosterd, hete saus, Old Bay-kruiden, peterselie, kappertjes, citroensap en eieren door elkaar. Voeg de zalm toe en meng voorzichtig tot de ingrediënten bij elkaar blijven.
-Dek af en laat 30 minuten afkoelen.
-Terwijl het zalmmengsel afkoelt, maak je de dipsaus.
- Klop mayonaise, zure room, citroensap, mosterd en gehakte kruiden door elkaar; breng op smaak met peper en zout. Koel in de koelkast tot het nodig is.
-Vorm het zalmmengsel in 8 pasteitjes.
-Verhit de resterende olijfolie en boter in een grote pan op middelhoog vuur. Bak de zalmkoekjes in porties 3-4 minuten per kant, of tot ze goudbruin zijn.
-Laat uitlekken op keukenpapier en houd warm in een oven van 100 °.
Serveer warm met dipsaus
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Zalmcakes zijn de perfecte manier om dit eiwitrijke fingerfood aan uw gezin te introduceren. Deze mooie pasteitjes kunnen ook van tevoren worden gemaakt en in de vriezer worden gestopt voor toekomstige maaltijden, vooral avonden waarop je liever geen gedoe hebt. Ze zorgen voor een eenvoudig licht avondmaal wanneer ze worden geserveerd met een salade of wat seizoensgroenten, maar ze kunnen ook in een broodje worden ingeklemd voor een gezonde update van de traditionele burger. Geserveerd met een pittige dipsaus met citroen, zal deze maaltijd zeker populair zijn bij iedereen aan tafel, ongeacht hun leeftijd.
Ingrediënten
VOOR DE ZALMTAARTJES:
1/2 kg Atlantische zalm
3 eetlepels olijfolie, verdeeld
zout en versgemalen peper
100 g ongekruide broodkruimels ( paneer)
1/3 kopje mayonaise
2 eetlepels Dijon-mosterd
½ theelepel hete saus
1 theelepel Old Bay-kruiden ( kant en klaar te koop ) of zie recept op smulweb
wat gehakte peterselie
1 eetlepel kappertjes, uitgelekt en fijngehakt
1 eetlepel citroensap
2 grote eieren, licht geklopt
2 eetlepels boter
VOOR DE CITROENSAUS:
¼ kopje mayonaise
¼ kopje zure room
2 eetlepels citroensap
2 theelepels graanmosterd
2 theelepels gehakte verse peterselie, dille of een mengsel van beide
zout en versgemalen peper
1/2 kg Atlantische zalm
3 eetlepels olijfolie, verdeeld
zout en versgemalen peper
100 g ongekruide broodkruimels ( paneer)
1/3 kopje mayonaise
2 eetlepels Dijon-mosterd
½ theelepel hete saus
1 theelepel Old Bay-kruiden ( kant en klaar te koop ) of zie recept op smulweb
wat gehakte peterselie
1 eetlepel kappertjes, uitgelekt en fijngehakt
1 eetlepel citroensap
2 grote eieren, licht geklopt
2 eetlepels boter
VOOR DE CITROENSAUS:
¼ kopje mayonaise
¼ kopje zure room
2 eetlepels citroensap
2 theelepels graanmosterd
2 theelepels gehakte verse peterselie, dille of een mengsel van beide
zout en versgemalen peper
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Canadees
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492956
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
Canadian Aquaculture
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht