Bereidingswijze
-Klop in een kleine kom de oestersaus, gember, bruine suiker, sojasaus en sesamolie tot alles goed gemengd is.
-Dep elk stuk zalm droog met keukenpapier.
-Op indirect middelhoog vuur op een goed geoliede grill, bak de zalm met de huid naar boven gedurende 4-5 minuten of tot de vis gemakkelijk loskomt van de grill. Draai de zalm met een spatel om zodat de velkant naar beneden ligt. Bestrijk de boven- en zijkanten van de zalm royaal met het glazuur en bak nog 4-5 minuten.
- laat de zalm een paar minuten rusten voordat je hem serveert.
-Dep elk stuk zalm droog met keukenpapier.
-Op indirect middelhoog vuur op een goed geoliede grill, bak de zalm met de huid naar boven gedurende 4-5 minuten of tot de vis gemakkelijk loskomt van de grill. Draai de zalm met een spatel om zodat de velkant naar beneden ligt. Bestrijk de boven- en zijkanten van de zalm royaal met het glazuur en bak nog 4-5 minuten.
- laat de zalm een paar minuten rusten voordat je hem serveert.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Het gemberglazuur kan in enkele minuten worden bereid en voegt exotische Aziatische smaken en een vleugje warmte toe aan lokaal gekweekte Atlantische zalm. Zorg ervoor dat je zalm koopt met de huid erop om te grillen, het zal helpen de vis bij elkaar te houden terwijl hij kookt.
Ingrediënten
12 cl oestersaus
1 ½ eetlepel fijn geraspte verse gember
1 eetlepel bruine suiker
1 ½ eetlepel sojasaus
1 ½ theelepel sesamolie
4 Atlantische zalmfilets (met huid) elk ongeveer 200 gram
Plantaardige olie
1 ½ eetlepel fijn geraspte verse gember
1 eetlepel bruine suiker
1 ½ eetlepel sojasaus
1 ½ theelepel sesamolie
4 Atlantische zalmfilets (met huid) elk ongeveer 200 gram
Plantaardige olie
Leuke tips
Als algemene vuistregel: grill zalm 6-8 minuten voor elke centimeter dikte.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Canadees
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492954
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
Canadian Aquaculture
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht