Bereidingswijze
Snijd de rode pepers en bosuien in grove stukken en maal ze kort in de keukenmachine. Meng de bosuien, de rode pepers, het ei en de maïzena door het gehakt en kneed goed door. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Rol balletjes van het gehakt.
Verhit een scheut zonnebloemolie in een pan en bak de balletjes rondom bruin. Pel de uien en knoflook en snipper ze fijn. Voeg de ui en de knoflook toe en bak tot de uien glazig zijn. Voeg de ketjap, oestersaus, sambal, palmsuiker en de azijn toe en gaar de gehaktballetjes. Laat de saus op zacht vuur inkoken in circa 20 minuten.
Serveer de Indische gehaktballetjes met rijst en groenten.
Verhit een scheut zonnebloemolie in een pan en bak de balletjes rondom bruin. Pel de uien en knoflook en snipper ze fijn. Voeg de ui en de knoflook toe en bak tot de uien glazig zijn. Voeg de ketjap, oestersaus, sambal, palmsuiker en de azijn toe en gaar de gehaktballetjes. Laat de saus op zacht vuur inkoken in circa 20 minuten.
Serveer de Indische gehaktballetjes met rijst en groenten.
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een heerlijk recept voor indische gehaktballetjes op traditionele wijze. Deze zijn echt om je vingers bij af te likken!
Ingrediënten
4 bosuien
3 rode pepers
1 ei
4 el maïzena
500 g half-om-halfgehakt
2 uien
2 teentjes knoflook
100 ml ketjap manis
5 el oestersaus
2 tl sambal oelek
1 el palmsuiker
1 el witte wijnazijn
3 rode pepers
1 ei
4 el maïzena
500 g half-om-halfgehakt
2 uien
2 teentjes knoflook
100 ml ketjap manis
5 el oestersaus
2 tl sambal oelek
1 el palmsuiker
1 el witte wijnazijn
Hulpmiddelen & keukengerei
Keukenmachine
Zonnebloemolie om in te bakken
Zonnebloemolie om in te bakken
Leuke tips
Het verschilt per ketjap hoe zoet/zout hij is. Proef van tevoren en verdun de saus eventueel met water, zodat het niet te zoet of te zout wordt.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Aziatisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492951
Homepage ID
3038421
Teller
0
Bron
24 Kitchen
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Koemelkvrij