Bereidingswijze
-doe in een grote kom de droge vermicelli-noedels toe en week ze in heet (niet kokend) water. Zorg ervoor dat de noedels volledig onder water staan. Week het ongeveer 2 minuten tot ze zacht en buigzaam zijn.
-Rasp de gember en knoflook fijn en zet apart
-Snijd de paprika in dunne reepjes en zet apart
-Schil en snij de ui in halve maanschijfjes en zet opzij
-Schil en snijd de wortelen in fijne lucifers en zet opzij
-Snijd de puntjes van de peultjes eraf en snijd ze in dunne reepjes en leg apart
-Snijd het Chinese BBQ-varkensvlees in dunne reepjes en zet apart
-Snijd de groene uien in stukjes van 2 cm en snijd ze in de lengte in dunne plakjes. Zet dit opzij om helemaal aan het einde toe te voegen wanneer het gerecht klaar is met koken.
-Als je gepelde garnalen hebt, pel deze dan en verwijder het darmkanaal. Als u bevroren garnalen gebruikt, zorg er dan voor dat deze volledig zijn ontdooid. Zet de garnalen apart voor later
-Zodra de noedels zacht zijn, giet je het water af.
Eierlinten maken :
-Voeg in een grote koekenpan een beetje olie toe en wacht tot de olie heet is. Om te testen of de olie heet genoeg is, kun je er een druppel ei in doen, het moet meteen sissen.
-Klop in een kom 1 ei los.
-Als de olie heet is, voeg je het ei toe en draai je het rond de koekenpan om een dun vel ei te maken (zoals een dunne crêpe). Bak beide kanten ongeveer 1 minuut. Verwijder het ei en zet het opzij.
Herhaal voor het volgende ei
-Stapel de dunne vellen ei op elkaar en rol het in een blok en gebruik een mes om het in reepjes te snijden
-Gebruik je vingers en scheid de reepjes voorzichtig en leg ze opzij om helemaal aan het einde toe te voegen wanneer het gerecht klaar is met koken.
Currysaus maken :
-Voeg in een kom alle ingrediënten vermeld onder 'Currysaus' toe en meng goed. Zet opzij voor later.
Samenvoegen
-Voeg in een grote koekenpan of wok een beetje olie toe en zet het vuur op middelhoog vuur
-Als de olie heet en glanzend is, voeg je de gember, knoflook en garnalen toe en bak je deze ongeveer 1 minuut.
-Haal de garnalen uit de pan en zet apart.
-Voeg het BBQ-varkensvlees en de wortelen toe en kook tot de wortelen ongeveer 2-3 minuten geslonken zijn.
-Voeg de peultjes, witte uien en paprika toe en kook alles 1-2 minuten.
-Voeg de noedels toe en meng alles door elkaar
-Voeg de currysaus toe aan de pan en meng alles voorzichtig zodat de noedels een laagje currysaus krijgen en kook nog 2 minuten of tot de noedels zacht en gaar zijn.
-Voeg de gekookte eieren en groene uien toe, zet het vuur uit en meng alles voorzichtig tot alles goed gemengd is
-Rasp de gember en knoflook fijn en zet apart
-Snijd de paprika in dunne reepjes en zet apart
-Schil en snij de ui in halve maanschijfjes en zet opzij
-Schil en snijd de wortelen in fijne lucifers en zet opzij
-Snijd de puntjes van de peultjes eraf en snijd ze in dunne reepjes en leg apart
-Snijd het Chinese BBQ-varkensvlees in dunne reepjes en zet apart
-Snijd de groene uien in stukjes van 2 cm en snijd ze in de lengte in dunne plakjes. Zet dit opzij om helemaal aan het einde toe te voegen wanneer het gerecht klaar is met koken.
-Als je gepelde garnalen hebt, pel deze dan en verwijder het darmkanaal. Als u bevroren garnalen gebruikt, zorg er dan voor dat deze volledig zijn ontdooid. Zet de garnalen apart voor later
-Zodra de noedels zacht zijn, giet je het water af.
Eierlinten maken :
-Voeg in een grote koekenpan een beetje olie toe en wacht tot de olie heet is. Om te testen of de olie heet genoeg is, kun je er een druppel ei in doen, het moet meteen sissen.
-Klop in een kom 1 ei los.
-Als de olie heet is, voeg je het ei toe en draai je het rond de koekenpan om een dun vel ei te maken (zoals een dunne crêpe). Bak beide kanten ongeveer 1 minuut. Verwijder het ei en zet het opzij.
Herhaal voor het volgende ei
-Stapel de dunne vellen ei op elkaar en rol het in een blok en gebruik een mes om het in reepjes te snijden
-Gebruik je vingers en scheid de reepjes voorzichtig en leg ze opzij om helemaal aan het einde toe te voegen wanneer het gerecht klaar is met koken.
Currysaus maken :
-Voeg in een kom alle ingrediënten vermeld onder 'Currysaus' toe en meng goed. Zet opzij voor later.
Samenvoegen
-Voeg in een grote koekenpan of wok een beetje olie toe en zet het vuur op middelhoog vuur
-Als de olie heet en glanzend is, voeg je de gember, knoflook en garnalen toe en bak je deze ongeveer 1 minuut.
-Haal de garnalen uit de pan en zet apart.
-Voeg het BBQ-varkensvlees en de wortelen toe en kook tot de wortelen ongeveer 2-3 minuten geslonken zijn.
-Voeg de peultjes, witte uien en paprika toe en kook alles 1-2 minuten.
-Voeg de noedels toe en meng alles door elkaar
-Voeg de currysaus toe aan de pan en meng alles voorzichtig zodat de noedels een laagje currysaus krijgen en kook nog 2 minuten of tot de noedels zacht en gaar zijn.
-Voeg de gekookte eieren en groene uien toe, zet het vuur uit en meng alles voorzichtig tot alles goed gemengd is
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit Singapore-noedelrecept (ook bekend als Singapore Mei Fun) is een gemakkelijk te maken droge curry-noedelschotel gemaakt met geroerbakte vermicelli-noedels, kerriepoeder, garnalen, reepjes eieren, char siu en groenten - net als afhalen, maar gemaakt in het comfort van uw huis!
Ingrediënten
â–¢ 225 g rijstvermicelli noedels
â–¢ 2 cm gember (geraspt, ongeveer 2 eetlepels)
â–¢ 4 teentjes knoflook
â–¢ 1 rode paprika
â–¢ ½ witte ui
â–¢ 1 wortel
â–¢ 150 g peultjes ( in dunne plakjes gesneden)
â–¢ 2 stengels groene uien
â–¢ 12 scampi (gepeld en ontdarmt))
â–¢ 200 g Chinees BBQ-varkensvlees - char siu (in dunne reepjes gesneden)
â–¢ 2 eieren
Curry saus :
â–¢ 3 eetlepels Madras kerriepoeder
â–¢ 3 eetlepels sojasaus (licht)
â–¢ 3 eetlepels vissaus
â–¢ 1 eetlepel Shaoxing kookwijn (of droge sherry)
â–¢ 1 ½ theelepel suiker
â–¢ 1 ½ theelepel sesamolie
â–¢ 6 eetlepels water
â–¢ 2 cm gember (geraspt, ongeveer 2 eetlepels)
â–¢ 4 teentjes knoflook
â–¢ 1 rode paprika
â–¢ ½ witte ui
â–¢ 1 wortel
â–¢ 150 g peultjes ( in dunne plakjes gesneden)
â–¢ 2 stengels groene uien
â–¢ 12 scampi (gepeld en ontdarmt))
â–¢ 200 g Chinees BBQ-varkensvlees - char siu (in dunne reepjes gesneden)
â–¢ 2 eieren
Curry saus :
â–¢ 3 eetlepels Madras kerriepoeder
â–¢ 3 eetlepels sojasaus (licht)
â–¢ 3 eetlepels vissaus
â–¢ 1 eetlepel Shaoxing kookwijn (of droge sherry)
â–¢ 1 ½ theelepel suiker
â–¢ 1 ½ theelepel sesamolie
â–¢ 6 eetlepels water
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Aziatisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492949
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
J.Lee ( Pinterest)
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht