Bereidingswijze
Bak de pancetta zachtjes in een beetje olijfolie tot hij zijn vet begint af te geven. Voeg de groenten toe en bak tot de uien transparant zijn, roer af en toe. Voeg het rundvlees toe en bak tot het lichtbruin is. Als het vlees poppend geluid begint te maken, is het tijd voor de volgende fase.
Voeg de tomatenpuree (ontzuren) en de wijn toe en meng goed. Voeg de melk toe, beetje bij beetje, tot ze volledig geabsorbeerd is. Breng op smaak met zout en peper, dek af en laat 3 tot 4 uur heel langzaam garen. Roer af en toe en als het lijkt uit te drogen, voeg dan een beetje meer melk toe.
Serveer met Fettuccine of Tagliatelle (NIET Spaghetti!)
Serveer met geraspte Parmezaanse kaas. Je kunt de pasta ook eerst in een beetje boter en dan in Parmezaanse kaas wrijven voordat je de gehaktsaus erbij doet.
Voeg de tomatenpuree (ontzuren) en de wijn toe en meng goed. Voeg de melk toe, beetje bij beetje, tot ze volledig geabsorbeerd is. Breng op smaak met zout en peper, dek af en laat 3 tot 4 uur heel langzaam garen. Roer af en toe en als het lijkt uit te drogen, voeg dan een beetje meer melk toe.
Serveer met Fettuccine of Tagliatelle (NIET Spaghetti!)
Serveer met geraspte Parmezaanse kaas. Je kunt de pasta ook eerst in een beetje boter en dan in Parmezaanse kaas wrijven voordat je de gehaktsaus erbij doet.
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ragu alla Bolognese, met het receptuur zoals opgenomen in de "Accademia Italiana della Cucina."
Ingrediƫnten
400 gram verse tagliatelle of fettucine
300 gram rundergehakt - De aanbevolen snit is dunne flank of rok (finta artella in het Italiaans), maar elke goede kwaliteit gehakt is goed.
150 gram ongerookte fijngehakte pancetta
50 gram fijngehakte wortel
50 gram fijngehakte selderij
50 gram gesnipperde ui
30 gram drievoudig geconcentreerde tomatenpuree (als u dubbel geconcentreerd gebruikt, verhoogt u de hoeveelheid met ongeveer een derde.
1/2 glas rode of witte wijn
180 ml verse melk
olijfolie
zout en peper
300 gram rundergehakt - De aanbevolen snit is dunne flank of rok (finta artella in het Italiaans), maar elke goede kwaliteit gehakt is goed.
150 gram ongerookte fijngehakte pancetta
50 gram fijngehakte wortel
50 gram fijngehakte selderij
50 gram gesnipperde ui
30 gram drievoudig geconcentreerde tomatenpuree (als u dubbel geconcentreerd gebruikt, verhoogt u de hoeveelheid met ongeveer een derde.
1/2 glas rode of witte wijn
180 ml verse melk
olijfolie
zout en peper
Leuke tips
Variatie: De Academie staat de toevoeging van Porcini (eekhoorntjesbrood) toe.
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492944
Homepage ID
2071340
Teller
0
Bron
Https://culinariaitalia.wordpress.com/2008/06/29/ragu-alla-bolognese-authentic-recipe/
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht