Bereidingswijze
-Meng alle ingrediënten voor het varkensvlees behalve 1 el bakolie en geconserveerde mosterdgroen. Laat het marineren terwijl je andere ingrediënten klaarmaakt, ongeveer 10 minuten.
-Doe alle ingrediënten voor de saus in een mengkom en zet apart. Deze saus is in de koelkast tot 5 dagen houdbaar.
-Verhit een wok op hoog vuur, voeg 1 el frituurolie toe en roer om . Voeg het varkensvleesmengsel toe en roerbak tot het varkensvlees volledig gaar is, geen vocht meer op de bodem heeft en lichtbruine randen heeft, ongeveer 3 tot 4 minuten. Voeg geconserveerde mosterdgroen toe en roerbak 1 à 2 minuten. Haal van het vuur en houd het warm.
-Kook de noedels volgens de aanwijzingen van de verpakking die u gebruikt. Voeg op het laatste moment van het koken van noedels yu choy of je keuze aan groene groenten toe aan kokend water met noedels. Alles samen 1 minuut koken, afgieten
-Leg de helft van de saus (ongeveer 3 eetlepels) op een bodem van een serveerschaal en leg de noedels op de saus. Leg de geblancheerde groene groente op de noedels en vervolgens op het gekookte varkensvleesmengsel. -Giet hete kippenbouillon langs de rand van de kom.
-Garneer met gehakte groene uien en gemalen pinda's of sesamzaadjes. Mix alles goed door elkaar, geniet ervan!
-Doe alle ingrediënten voor de saus in een mengkom en zet apart. Deze saus is in de koelkast tot 5 dagen houdbaar.
-Verhit een wok op hoog vuur, voeg 1 el frituurolie toe en roer om . Voeg het varkensvleesmengsel toe en roerbak tot het varkensvlees volledig gaar is, geen vocht meer op de bodem heeft en lichtbruine randen heeft, ongeveer 3 tot 4 minuten. Voeg geconserveerde mosterdgroen toe en roerbak 1 à 2 minuten. Haal van het vuur en houd het warm.
-Kook de noedels volgens de aanwijzingen van de verpakking die u gebruikt. Voeg op het laatste moment van het koken van noedels yu choy of je keuze aan groene groenten toe aan kokend water met noedels. Alles samen 1 minuut koken, afgieten
-Leg de helft van de saus (ongeveer 3 eetlepels) op een bodem van een serveerschaal en leg de noedels op de saus. Leg de geblancheerde groene groente op de noedels en vervolgens op het gekookte varkensvleesmengsel. -Giet hete kippenbouillon langs de rand van de kom.
-Garneer met gehakte groene uien en gemalen pinda's of sesamzaadjes. Mix alles goed door elkaar, geniet ervan!
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dan Dan noodles is het kenmerkende streetfood uit Sichuan, China. Makkelijk, pikant en super lekker !
Ingrediënten
voor het vlees :
250 g gemalen varkensvlees, rundvlees, kip of verkruimelde tofu
1 el gehakte knoflook (ongeveer 3 teentjes knoflook)
1 tl gehakte gember
1 el sojasaus
1 el shaoxingwijn, droge sherry of rijstwijn
snufje zwarte peper
1 el bakolie
50 g Chinese geconserveerde mosterdgroen, gehakt (u kunt dit weglaten of vervangen door ingelegde mosterdgroen of kimchi - na het wassen)
Voor de saus :
1 tl gehakte knoflook (ongeveer 2 teentjes knoflook)
2 el tahini (bij voorkeur gemaakt met geroosterde sesamzaadjes) of pindakaas
1 1/2 el sojasaus
1 tl donkere sojasaus
3 el chili-olie met chilivlokken
1 tot 3 tl geroosterde en geroosterde Sichuan-peperkorrels
1/2 el suiker
Afwerking :
2 porties verse eiernoedels of spaghetti
handvol yu choy, paksoi, napa kool of andere groene bladgroenten
3 eetlepels saus (ongeveer de helft van de saus)
10 cl kip of groentebouillon
groene ui gesnipperd (pijpajuin)
gemalen pinda's of sesamzaadjes voor garnering
250 g gemalen varkensvlees, rundvlees, kip of verkruimelde tofu
1 el gehakte knoflook (ongeveer 3 teentjes knoflook)
1 tl gehakte gember
1 el sojasaus
1 el shaoxingwijn, droge sherry of rijstwijn
snufje zwarte peper
1 el bakolie
50 g Chinese geconserveerde mosterdgroen, gehakt (u kunt dit weglaten of vervangen door ingelegde mosterdgroen of kimchi - na het wassen)
Voor de saus :
1 tl gehakte knoflook (ongeveer 2 teentjes knoflook)
2 el tahini (bij voorkeur gemaakt met geroosterde sesamzaadjes) of pindakaas
1 1/2 el sojasaus
1 tl donkere sojasaus
3 el chili-olie met chilivlokken
1 tot 3 tl geroosterde en geroosterde Sichuan-peperkorrels
1/2 el suiker
Afwerking :
2 porties verse eiernoedels of spaghetti
handvol yu choy, paksoi, napa kool of andere groene bladgroenten
3 eetlepels saus (ongeveer de helft van de saus)
10 cl kip of groentebouillon
groene ui gesnipperd (pijpajuin)
gemalen pinda's of sesamzaadjes voor garnering
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Chinees
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492942
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
Seonkyoung Longest
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht