Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 170 graden boven en onderwarmte. (Mijn hetelucht oven verwarmt niet mooi egaal over de hele bakplaat en met boven en onderwarmte lukt dat wel wel)
De bruine suiker was een grote klont. Die heb ik eerst in de boter gesmolten en laten afkoelen
Intussen de bloem en de havermout met de vanillesuiker en het bakmeel en zout een aantal slagen gemengd.
Nadat de boter voldoende was afgekoeld twee eieren door het meel/havermout mengsel gedaan en het suikerpapje.
Er ontstond na menging een geweldig plakkerig deeg. Ik heb daarvan met twee lepels hoopjes gevormd op de bakplaten. Plat drukken hoeft niet. Ze zakken vanzelf wat uit.
Na 20 minuten bakken met mijn neus op de ruit laten afkoelen. En geproefd. Heerlijk. Lauw nog een beetje chewy van binnen en niet te zoek.
Voor herhaling vatbaar.
De bruine suiker was een grote klont. Die heb ik eerst in de boter gesmolten en laten afkoelen
Intussen de bloem en de havermout met de vanillesuiker en het bakmeel en zout een aantal slagen gemengd.
Nadat de boter voldoende was afgekoeld twee eieren door het meel/havermout mengsel gedaan en het suikerpapje.
Er ontstond na menging een geweldig plakkerig deeg. Ik heb daarvan met twee lepels hoopjes gevormd op de bakplaten. Plat drukken hoeft niet. Ze zakken vanzelf wat uit.
Na 20 minuten bakken met mijn neus op de ruit laten afkoelen. En geproefd. Heerlijk. Lauw nog een beetje chewy van binnen en niet te zoek.
Voor herhaling vatbaar.
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
18.00
Vertel iets leuks over dit recept
Omdat een aantal recepten met in verhouding veel suiker worden beschreven heb ik die verhouding hier aangepast
Ingrediƫnten
150 gram donkerbruine suiker
100 gram boter
100 gram tarwebloem
150 gram havermout
2 eieren
1 zakje vanillesuiker
1 tj bakpoeder
snufje zout
100 gram boter
100 gram tarwebloem
150 gram havermout
2 eieren
1 zakje vanillesuiker
1 tj bakpoeder
snufje zout
Hulpmiddelen & keukengerei
Keukenmixer
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1492939
Homepage ID
2977609
Teller
0
Bron
2 smulweb recepten en het recept van Ralph van Veen
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht