Bereidingswijze
-Klop alle ingrediënten behalve de maizena samen in een kleine pan. Je kunt ze desgewenst in een keukenmachine of blender mengen.
-Breng de pan aan de kook, zet het vuur lager en laat 3 minuten sudderen.
-Als je het wilt indikken, los dan 1 eetlepel maizena op in 2 eetlepels water tot het goed gemengd is. Roer het door de szechuansaus en roer tot het indikt, 2-3 minuten. Gebruik voor dikkere szechuansaus 2 eetlepels maizena.
-Breng de pan aan de kook, zet het vuur lager en laat 3 minuten sudderen.
-Als je het wilt indikken, los dan 1 eetlepel maizena op in 2 eetlepels water tot het goed gemengd is. Roer het door de szechuansaus en roer tot het indikt, 2-3 minuten. Gebruik voor dikkere szechuansaus 2 eetlepels maizena.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit zelfgemaakte recept voor szechuansaus is de perfecte combinatie van zoet en pittig, en zo gemakkelijk te maken. Het is perfect voor snelle diners, roerbakgerechten, noedelgerechten, groenten opfleuren, vlees marineren en nog veel meer.
Ingrediënten
6 cl sojasaus
2 eetlepels rijstazijn
1 eetlepel sesamolie
1 eetlepel honing of meer voor zoeter
1 eetlepel chili knoflooksaus
1/2 eetlepel gemalen gember, vers gehakte gember is ook goed
1 theelepel knoflookpoeder vers gehakte knoflook is ook goed
1 theelepel sriracha of meer naar smaak
1 theelepel gemalen rode pepervlokken
12 cl kippenbouillon
OPTIONELE INGREDINTEN :
1-2 eetlepels maizena optioneel, voor verdikking
1/4 - 1/2 theelepel szechuanpeperkorrels licht geroosterd en gemalen (of naar smaak - of gebruik in plaats daarvan zwarte peperkorrels)
1/2 - 1 theelepel Chinees 5 kruiden
2 eetlepels rijstazijn
1 eetlepel sesamolie
1 eetlepel honing of meer voor zoeter
1 eetlepel chili knoflooksaus
1/2 eetlepel gemalen gember, vers gehakte gember is ook goed
1 theelepel knoflookpoeder vers gehakte knoflook is ook goed
1 theelepel sriracha of meer naar smaak
1 theelepel gemalen rode pepervlokken
12 cl kippenbouillon
OPTIONELE INGREDINTEN :
1-2 eetlepels maizena optioneel, voor verdikking
1/4 - 1/2 theelepel szechuanpeperkorrels licht geroosterd en gemalen (of naar smaak - of gebruik in plaats daarvan zwarte peperkorrels)
1/2 - 1 theelepel Chinees 5 kruiden
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Chinees
Soort gerecht / gang
Saus/dressing
Recept ID
1492937
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
chili pepper madness
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch