Bereidingswijze
1. Breng in de grote pan water op hoog vuur aan de kook. Voeg een royale hoeveelheid zout toe aan de pan. Roer de spaghetti door het kokende water. Kook de pasta totdat deze beet gaar is.
2. Terwijl de pasta kookt, verhit u de olijfolie/boter op een matig vuur.
3. Voeg in plakjes gesneden knoflook toe en bak 1 1/2 - 2 minuten, pas op dat de knoflook niet verbrandt. Knoflook kan snel verbranden en een bittere smaak krijgen.
4. Zodra de knoflook zacht is geworden, van het vuur halen en de rode pepervlokken toevoegen.
5. Voeg 1 1/2 kopjes pastawater toe. Dit water is zout en zetmeelrijk en geeft smaak aan de saus.
6. Als de pasta gaar is, laat hem dan uitlekken en meng hem met het mengsel van knoflook en olijfolie.
7. Bestrooi met peterselie en vers geraspte Parmezaanse kaas.
8. Voeg zout toe naar smaak.
9. Als u van pittig houdt, voeg dan wat meer rode pepervlokken toe.
2. Terwijl de pasta kookt, verhit u de olijfolie/boter op een matig vuur.
3. Voeg in plakjes gesneden knoflook toe en bak 1 1/2 - 2 minuten, pas op dat de knoflook niet verbrandt. Knoflook kan snel verbranden en een bittere smaak krijgen.
4. Zodra de knoflook zacht is geworden, van het vuur halen en de rode pepervlokken toevoegen.
5. Voeg 1 1/2 kopjes pastawater toe. Dit water is zout en zetmeelrijk en geeft smaak aan de saus.
6. Als de pasta gaar is, laat hem dan uitlekken en meng hem met het mengsel van knoflook en olijfolie.
7. Bestrooi met peterselie en vers geraspte Parmezaanse kaas.
8. Voeg zout toe naar smaak.
9. Als u van pittig houdt, voeg dan wat meer rode pepervlokken toe.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit hebben we ooit in een restaurant gegeten en het was heerlijk en leek zo simpel. Dus zelf geprobeerd en wat recepten opgezocht, dit is uiteindelijk het resultaat geworden. Echt heerlijk!
Ingrediƫnten
500g verse spaghetti
5 el olijfolie (of 2 el roomboter en 3 tl olijfolie gebruiken)
6 teentjes knoflook (gepeld en in plakjes gesneden)
1 theelepel gemalen rode pepervlokken
2 eetlepels verse Italiaanse peterselie (als u gedroogde peterselie gebruikt, voeg dan 1 theelepel toe)
1 zakje geraspte parmezaanse kaas
5 el olijfolie (of 2 el roomboter en 3 tl olijfolie gebruiken)
6 teentjes knoflook (gepeld en in plakjes gesneden)
1 theelepel gemalen rode pepervlokken
2 eetlepels verse Italiaanse peterselie (als u gedroogde peterselie gebruikt, voeg dan 1 theelepel toe)
1 zakje geraspte parmezaanse kaas
Hulpmiddelen & keukengerei
1 Ruime pan om de Spaghetti in te koken
1 pan om de knoflook en pepers in te maken
1 pan om de knoflook en pepers in te maken
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1492932
Homepage ID
2786941
Teller
0
Bron
https://essenrezept.de/spaghetti-aglio-olio-rezept/
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Notenvrij
Vegetarisch