Bereidingswijze
-Verwarm de oven voor op 180°C.
-Bedek een grote bakplaat met bakpapier, om het schoonmaken gemakkelijker te maken, en bedek het dan met anti-aanbakspray.
-meng de broodstukjes en de melk in een kom, gebruik een vork om het mengsel te pureren, zorg ervoor dat het brood volledig verzadigd is. Laat het 5 minuten staan terwijl je de andere ingrediënten klaarmaakt. Knijp de extra melk uit voordat je het brood met de andere ingrediënten mengt.
-Meng in een kom de gemalen kalkoen, geweekt brood, geraspte ui, knoflook, mosterd, zout, peper, ei en peterselie.
-Mix met je handen tot alles gemengd is. Probeer overmatig mengen te voorkomen!
-Breng het mengsel over op de voorbereide bakplaat en gebruik je handen om er een brood van ongeveer 20 cm lang en 10 cm breed van te maken. Als je wilt, kun je een broodvorm gebruiken om het gehaktbrood te vormen en vervolgens over te brengen naar de bakplaat.
-Maak het glazuur door de ketchup en balsamico glazuur in een kom te mengen. Zet opzij
-Bak het kalkoengehaktbrood 30 minuten. Haal het vervolgens uit de oven en doe alle extra vloeistoffen die zich in de bakplaat hebben opgehoopt in een pannetje
-Smeer ½ van het glazuur op het gehaktbrood en bewaar de rest voor later. Zet het gehaktbrood terug in de oven en bak tot een direct afleesbare thermometer in het midden minstens 80°C aangeeft, nog ongeveer 30 minuten.
-Laat het kalkoengehaktbrood 5 tot 10 minuten rusten voordat u het serveert. Meng vervolgens de rest van het glazuur met de pan-sappen en serveer ernaast.
-Bedek een grote bakplaat met bakpapier, om het schoonmaken gemakkelijker te maken, en bedek het dan met anti-aanbakspray.
-meng de broodstukjes en de melk in een kom, gebruik een vork om het mengsel te pureren, zorg ervoor dat het brood volledig verzadigd is. Laat het 5 minuten staan terwijl je de andere ingrediënten klaarmaakt. Knijp de extra melk uit voordat je het brood met de andere ingrediënten mengt.
-Meng in een kom de gemalen kalkoen, geweekt brood, geraspte ui, knoflook, mosterd, zout, peper, ei en peterselie.
-Mix met je handen tot alles gemengd is. Probeer overmatig mengen te voorkomen!
-Breng het mengsel over op de voorbereide bakplaat en gebruik je handen om er een brood van ongeveer 20 cm lang en 10 cm breed van te maken. Als je wilt, kun je een broodvorm gebruiken om het gehaktbrood te vormen en vervolgens over te brengen naar de bakplaat.
-Maak het glazuur door de ketchup en balsamico glazuur in een kom te mengen. Zet opzij
-Bak het kalkoengehaktbrood 30 minuten. Haal het vervolgens uit de oven en doe alle extra vloeistoffen die zich in de bakplaat hebben opgehoopt in een pannetje
-Smeer ½ van het glazuur op het gehaktbrood en bewaar de rest voor later. Zet het gehaktbrood terug in de oven en bak tot een direct afleesbare thermometer in het midden minstens 80°C aangeeft, nog ongeveer 30 minuten.
-Laat het kalkoengehaktbrood 5 tot 10 minuten rusten voordat u het serveert. Meng vervolgens de rest van het glazuur met de pan-sappen en serveer ernaast.
Afbeelding
Aantal personen
7.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit kalkoengehaktbrood is zo sappig en mals dat het letterlijk in je mond smelt! Boordevol smaak en heel gemakkelijk te maken, dit is doordeweekse comfortvoedsel op zijn best. Het buitenaardse balsamico-glazuur voegt zoetheid en pittigheid toe.
Ingrediënten
3 sneetjes (sandwich) wit brood, korstjes verwijderd en in kleinere stukjes gescheurd
12 cl volle melk
1 kg gemalen kalkoen
1 grote ui, geraspt
3 teentjes knoflook, fijngehakt
2 theelepels Dijon-mosterd
1 ½ theelepel zout
½ theelepel versgemalen zwarte peper
1 groot ei
gehakte verse peterselie
VOOR DE BALSAMISCHE GLAZUUR:
12 cl ketchup
2 eetlepels balsamico azijn
12 cl volle melk
1 kg gemalen kalkoen
1 grote ui, geraspt
3 teentjes knoflook, fijngehakt
2 theelepels Dijon-mosterd
1 ½ theelepel zout
½ theelepel versgemalen zwarte peper
1 groot ei
gehakte verse peterselie
VOOR DE BALSAMISCHE GLAZUUR:
12 cl ketchup
2 eetlepels balsamico azijn
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492930
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht