Bereidingswijze
- Vlees in blokjes snijden, olie verwarmen, het vlees bestrooien met peper en zout en rondom bruin bakken. Neem het vlees uit de pan en zet het opzij.
- Gehakte knoflook en venkelzaadjes 1 minuutje samen fruiten en voeg dan de gesnipperde ui, dun gesneden venkel en in stukjes gesneden courgette toe. Laat dit ongeveer 10 minuten smoren.
- Voeg de in blokjes gesneden tomaat, blik tomatenblokjes met vocht en de tomatenpuree toe. Schep alles goed door elkaar en voeg de warme bouillon toe.
- Voeg een lepeltje suiker toe en laat de saus op een klein vuurtje een half uurtje zachtjes pruttelen.
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Doe het vlees terug in de saus. Het vlees hoeft alleen maar even op te warmen.
- Serveer de tagliatelle met de saus erop en de geraspte Parmezaanse kaas erover. Met enkele blaadjes basilicum ziet het er nog lekkerder uit.
- Gehakte knoflook en venkelzaadjes 1 minuutje samen fruiten en voeg dan de gesnipperde ui, dun gesneden venkel en in stukjes gesneden courgette toe. Laat dit ongeveer 10 minuten smoren.
- Voeg de in blokjes gesneden tomaat, blik tomatenblokjes met vocht en de tomatenpuree toe. Schep alles goed door elkaar en voeg de warme bouillon toe.
- Voeg een lepeltje suiker toe en laat de saus op een klein vuurtje een half uurtje zachtjes pruttelen.
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Doe het vlees terug in de saus. Het vlees hoeft alleen maar even op te warmen.
- Serveer de tagliatelle met de saus erop en de geraspte Parmezaanse kaas erover. Met enkele blaadjes basilicum ziet het er nog lekkerder uit.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Varkensvlees en venkel is een perfecte combinatie en dat weten de Italianen ook. Denk maar aan de heerlijke Italiaanse venkelworstjes. Ik heb deze "gouden" combinatie gebruikt om een heerlijke pastasaus mee te maken.
Ragù is de Italiaanse naam voor een tomaten-vleessaus die bij de pasta gegeten wordt.
Tijdens mijn vakantie op Sicilië heb ik gezien dat daar volop wilde venkel groeit, waar de Sicilianen dankbaar gebruik van maken. Hier hebben we gelukkig ook venkel in de supermarkt.
Het theelepeltje suiker dat wordt toegevoegd aan de saus was ooit eens een geheime tip van Angèla, de eigenaresse van een agriturismo op Sicilië, waar ik de gelegenheid kreeg om een keertje mee de keuken in te duiken.
TIP: Je kunt de courgette weglaten en een frisse salade erbij serveren.
Ragù is de Italiaanse naam voor een tomaten-vleessaus die bij de pasta gegeten wordt.
Tijdens mijn vakantie op Sicilië heb ik gezien dat daar volop wilde venkel groeit, waar de Sicilianen dankbaar gebruik van maken. Hier hebben we gelukkig ook venkel in de supermarkt.
Het theelepeltje suiker dat wordt toegevoegd aan de saus was ooit eens een geheime tip van Angèla, de eigenaresse van een agriturismo op Sicilië, waar ik de gelegenheid kreeg om een keertje mee de keuken in te duiken.
TIP: Je kunt de courgette weglaten en een frisse salade erbij serveren.
Ingrediënten
- varkenshaas
- 1 venkelknol
- knoflook
- 1 ui
- 1 courgette
- tomaten
- 1 blik tomatenblokjes
- klein blikje tomatenpuree
- 2 tl venkelzaad
- basilicum
- pezo
- 1 tl suiker
- 250 ml groentebouillon
- (olijf)olie
- tagliatelle (of pappardelle) en geraspte Parmezaanse kaas voor erbij
- 1 venkelknol
- knoflook
- 1 ui
- 1 courgette
- tomaten
- 1 blik tomatenblokjes
- klein blikje tomatenpuree
- 2 tl venkelzaad
- basilicum
- pezo
- 1 tl suiker
- 250 ml groentebouillon
- (olijf)olie
- tagliatelle (of pappardelle) en geraspte Parmezaanse kaas voor erbij
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492925
Homepage ID
2066044
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
14
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij