Bereidingswijze
Om mosselen te bereiden :
- schrob de schelpen met een zachte borstel om eventuele zeepokken of schubben te verwijderen. Verwijder de baard door aan de "baard" te trekken die uit sommige van de schelpen steekt en draai heen en weer om te verwijderen. Doe dit allemaal terwijl je onder koud water loopt. Alle schelpen die open blijven, gooi ze weg.
-Bewaar mosselen gekoeld tot gebruik.
-In een grote koekenpan, smelt boter en olie op middelhoog vuur en voeg sjalotten toe en kook gedurende twee minuten.
-Voeg knoflook, hete pepers, pruimtomaten, citroenschil, tijm en een eetlepel peterselie toe. Kook gedurende vijf minuten.
-Voeg citroensap toe en roer het mengsel.
-Voeg wijn toe en kook gedurende twee minuten om de vloeistof met de helft te verminderen.
-Voeg het mosselvocht toe, breng aan de kook en laat sudderen. Laat vijf minuten sudderen.
-Verhoog het vuur tot middelhoog, voeg de mosselen toe, dek af en kook gedurende twee tot drie minuten of tot de mosselen opengaan.
-Haal van het vuur en verwijder de mosselen in een serveerschaal met behulp van een spin of zeef, waarbij vloeistof en vaste stoffen in de pan achterblijven.
-Zet de pan terug op het vuur en voeg room toe en kook op middelhoog vuur gedurende twee minuten.
-Haal van het vuur en roer de twee eetlepels boter erdoor.
-Giet dit mengsel over de mosselen en strooi de overgebleven peterselie over de afgewerkte schaal.
-Serveer warm met geroosterde sneetjes stokbrood die zijn ingesmeerd met knoflook.
- schrob de schelpen met een zachte borstel om eventuele zeepokken of schubben te verwijderen. Verwijder de baard door aan de "baard" te trekken die uit sommige van de schelpen steekt en draai heen en weer om te verwijderen. Doe dit allemaal terwijl je onder koud water loopt. Alle schelpen die open blijven, gooi ze weg.
-Bewaar mosselen gekoeld tot gebruik.
-In een grote koekenpan, smelt boter en olie op middelhoog vuur en voeg sjalotten toe en kook gedurende twee minuten.
-Voeg knoflook, hete pepers, pruimtomaten, citroenschil, tijm en een eetlepel peterselie toe. Kook gedurende vijf minuten.
-Voeg citroensap toe en roer het mengsel.
-Voeg wijn toe en kook gedurende twee minuten om de vloeistof met de helft te verminderen.
-Voeg het mosselvocht toe, breng aan de kook en laat sudderen. Laat vijf minuten sudderen.
-Verhoog het vuur tot middelhoog, voeg de mosselen toe, dek af en kook gedurende twee tot drie minuten of tot de mosselen opengaan.
-Haal van het vuur en verwijder de mosselen in een serveerschaal met behulp van een spin of zeef, waarbij vloeistof en vaste stoffen in de pan achterblijven.
-Zet de pan terug op het vuur en voeg room toe en kook op middelhoog vuur gedurende twee minuten.
-Haal van het vuur en roer de twee eetlepels boter erdoor.
-Giet dit mengsel over de mosselen en strooi de overgebleven peterselie over de afgewerkte schaal.
-Serveer warm met geroosterde sneetjes stokbrood die zijn ingesmeerd met knoflook.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Hou je van knoflook, dan is dit recept jouw dada !
Ingrediënten
1 kg verse mosselen
2 eetlepels boter
2 eetlepels extra vierge olijfolie
50 g sjalotten, klein gesneden
3 eetlepels verse knoflook, grof gehakt
1 eetlepel Pimenta Moida, in pot gemalen hete pepers
2 pruimtomaten, zonder zaadjes en in kleine blokjes gesneden
Zest van een halve citroen
1 eetlepel verse tijm
2 eetlepels verse peterselie fijngehakt, verdeeld
Sap van een halve citroen
12 cl witte wijn
1/2 L vocht van de gekookte mosselen
10 cl slagroom
2 eetlepels boter
Stokbrood, gesneden en geroosterd
Knoflookteen om op geroosterd brood te smeren
2 eetlepels boter
2 eetlepels extra vierge olijfolie
50 g sjalotten, klein gesneden
3 eetlepels verse knoflook, grof gehakt
1 eetlepel Pimenta Moida, in pot gemalen hete pepers
2 pruimtomaten, zonder zaadjes en in kleine blokjes gesneden
Zest van een halve citroen
1 eetlepel verse tijm
2 eetlepels verse peterselie fijngehakt, verdeeld
Sap van een halve citroen
12 cl witte wijn
1/2 L vocht van de gekookte mosselen
10 cl slagroom
2 eetlepels boter
Stokbrood, gesneden en geroosterd
Knoflookteen om op geroosterd brood te smeren
Leuke tips
-Gooi mosselen die niet opengaan weg.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Portugees
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492921
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht