Bereidingswijze
-Bereid het kruimeldeeg door alle ingrediënten snel met de handen te mengen tot een homogeen mengsel en laat het afgedekt met een doek een uur rusten in de koelkast.
-Ga vervolgens verder met het bereiden van de custard die u tot gebruik afdekt met huishoudfolie.
-Bereid dan wat gehaktballetjes ter grootte van hazelnoten met 200 gram gekookt kippengehakt gemengd met 1 ei, 100 gram gekookte ham, 2 eetlepels Parmezaanse kaas, gehakte peterselie en een snufje zout. Bak ze in overvloedige olie en zet apart.
-Kruid de resterende kip en ham, in reepjes gesneden, in een beetje boter; voeg de levers, worstjes, champignons, gehaktballen, erwten toe en bak een paar minuten.
-Breng ze vervolgens over in een pan met een paar lepels pastasaus en kook nog een paar minuten zodat de smaken goed mengen.
-Kook intussen de macaroni beetgaar, giet af en breng op smaak met de pastasaus, boter, flink wat Parmezaanse kaas en laat afkoelen.
-Vet een cakevorm met een diameter van 30 cm in en bedek de bodem en randen met een derde van het zanddeeg dat je dun hebt uitgerold (ongeveer een halve centimeter). Het is belangrijk dat de pasta een beetje uit de randen steekt, zodat je de timbaal gemakkelijk kunt afsluiten met de andere schijf pasta.
-Verdeel de helft van de macaroni erover, verdeel het kipmengsel en de balletjes erover, de eieren, bestrooi met de parmezaan en de zwarte truffel in reepjes, bedek tenslotte met de rest van de macaroni waarop je een licht bolle vorm gaat geven waarop je gaat giet de custard die je laat goed intrekken.
-Bedek de timbaal met het overgebleven kruimeldeeg en druk de randen goed aan om het aan de eerste te laten hechten. Bestrijk het oppervlak met losgeklopt ei en bak ongeveer 45 minuten in de oven op 180 graden.
Voordat u de ring verwijdert, 5 minuten laten rusten en onmiddellijk serveren.
-Ga vervolgens verder met het bereiden van de custard die u tot gebruik afdekt met huishoudfolie.
-Bereid dan wat gehaktballetjes ter grootte van hazelnoten met 200 gram gekookt kippengehakt gemengd met 1 ei, 100 gram gekookte ham, 2 eetlepels Parmezaanse kaas, gehakte peterselie en een snufje zout. Bak ze in overvloedige olie en zet apart.
-Kruid de resterende kip en ham, in reepjes gesneden, in een beetje boter; voeg de levers, worstjes, champignons, gehaktballen, erwten toe en bak een paar minuten.
-Breng ze vervolgens over in een pan met een paar lepels pastasaus en kook nog een paar minuten zodat de smaken goed mengen.
-Kook intussen de macaroni beetgaar, giet af en breng op smaak met de pastasaus, boter, flink wat Parmezaanse kaas en laat afkoelen.
-Vet een cakevorm met een diameter van 30 cm in en bedek de bodem en randen met een derde van het zanddeeg dat je dun hebt uitgerold (ongeveer een halve centimeter). Het is belangrijk dat de pasta een beetje uit de randen steekt, zodat je de timbaal gemakkelijk kunt afsluiten met de andere schijf pasta.
-Verdeel de helft van de macaroni erover, verdeel het kipmengsel en de balletjes erover, de eieren, bestrooi met de parmezaan en de zwarte truffel in reepjes, bedek tenslotte met de rest van de macaroni waarop je een licht bolle vorm gaat geven waarop je gaat giet de custard die je laat goed intrekken.
-Bedek de timbaal met het overgebleven kruimeldeeg en druk de randen goed aan om het aan de eerste te laten hechten. Bestrijk het oppervlak met losgeklopt ei en bak ongeveer 45 minuten in de oven op 180 graden.
Voordat u de ring verwijdert, 5 minuten laten rusten en onmiddellijk serveren.
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Als je wil eten als een prins probeer dan de beroemde Siciliaanse "luipaardtimbaal "
Het is een feestelijk gerecht dat reeds eeuwenlang de Siciliaanse tafels domineert: de timbaal van macaroni combineert de geuren en culturen van Sicilië !
Het is een feestelijk gerecht dat reeds eeuwenlang de Siciliaanse tafels domineert: de timbaal van macaroni combineert de geuren en culturen van Sicilië !
Ingrediënten
- *400 ml pastasaus ( kant en klaar of zelf gemaakt)*
- 1/2 gekookte kip;
- 100 gr verse champignons;
- 100 gram kippenlevertjes;
- 200 gr gekookte ham in reepjes gesneden;
- 100 g worst;
- 120 gr kleine erwten;
- 500 gram macaroni;
- geraspte Parmezaanse kaas
- 3 eieren;
- zout en peper
- Een zwarte truffel.
(Voor het kruimeldeeg) :
- 400 gram bloem;
- 200 gram suiker
- 200 gram boter;
- zout;
- Een snufje kaneel;
- 4 eidooiers.
(Voor de vla) :
- 3 eetlepels suiker
- 3 eidooiers
- 2 eetlepels bloem
- zout
- Een snufje kaneel
- 1/2 liter melk.
- 1/2 gekookte kip;
- 100 gr verse champignons;
- 100 gram kippenlevertjes;
- 200 gr gekookte ham in reepjes gesneden;
- 100 g worst;
- 120 gr kleine erwten;
- 500 gram macaroni;
- geraspte Parmezaanse kaas
- 3 eieren;
- zout en peper
- Een zwarte truffel.
(Voor het kruimeldeeg) :
- 400 gram bloem;
- 200 gram suiker
- 200 gram boter;
- zout;
- Een snufje kaneel;
- 4 eidooiers.
(Voor de vla) :
- 3 eetlepels suiker
- 3 eidooiers
- 2 eetlepels bloem
- zout
- Een snufje kaneel
- 1/2 liter melk.
Hulpmiddelen & keukengerei
1 cakevorm met diameter van 30 cm
Leuke tips
*SUGO DI CARNE is een traditionele Italiaanse vleessaus bestaat uit rundergehakt, varkensvlees of een combinatie van beide, die wordt gebakken naast een sofrito van uien, wortelen en selderij, een scheutje rode wijn en tomaten uit blik. Het mengsel wordt traditioneel op smaak gebracht met zout en peper en kan eventueel worden versterkt met tomatenpuree
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492919
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
balarm
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht