Bereidingswijze
-Doe alle ingrediënten (behalve suiker en witte wijn) in een schaal, zet in de koelkast en marineer een nacht (of zo lang als je kunt).
- de dag zelf : oven voorverwarmen op 180°C of alles in een stevige pan op het vuur
- Strooi de bruine suiker en de witte wijn over de kip en bak 50 minuten onafgedekt tot de kip zacht is, bedruip af en toe.
- Leg de kip op een hete schotel en laat de saus koken en inkoken. Dit kan in een pan.
-Serveer de kip met gehakte peterselie.
- Serveer met pasta en salade.
- de dag zelf : oven voorverwarmen op 180°C of alles in een stevige pan op het vuur
- Strooi de bruine suiker en de witte wijn over de kip en bak 50 minuten onafgedekt tot de kip zacht is, bedruip af en toe.
- Leg de kip op een hete schotel en laat de saus koken en inkoken. Dit kan in een pan.
-Serveer de kip met gehakte peterselie.
- Serveer met pasta en salade.
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Pittig kipgerecht uit Spanje dat super lekker van smaak is en makkelijk te bereiden ! We marineren wel eerst een ganse nacht om de dag zelf
Ingrediënten
8 Kippendijen, bij voorkeur met bot
4 teentjes knoflook, geperst
10 cl rode wijnazijn
200 g pruimen zonder pit
4 eetlepels olijfolie
100 g groene of zwarte olijven, ontpit
50 g kappertjes
1 eetlepel citroensap
6 laurierblaadjes
25 cl droge witte wijn
50 g gehakte peterselie
4 teentjes knoflook, geperst
10 cl rode wijnazijn
200 g pruimen zonder pit
4 eetlepels olijfolie
100 g groene of zwarte olijven, ontpit
50 g kappertjes
1 eetlepel citroensap
6 laurierblaadjes
25 cl droge witte wijn
50 g gehakte peterselie
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Spaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492918
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht