Bereidingswijze
-Plaats de kip in een grote pan samen met de groentegarnituren. Bedek met koud water, breng aan de kook en laat 45 minuten sudderen tot de kip gaar is.
-Zodra de kip voldoende is afgekoeld is om te hanteren, scheur je de kip in hapklare stukjes.
-Doe het vel en het karkas terug in de pan en laat sudderen tot de helft is ingekookt. Zeef en schep het vet eraf (kippenbouillon kan worden ingevroren voor toekomstig gebruik).
-Verhit olie in een grote koekenpan en fruit de ui en knoflook zachtjes tot de ui zacht is.
-Voeg kruiden toe aan de pan samen met de pompoen en meng alles.
-Giet de kippenbouillon erbij, breng op smaak met zout en versgemalen peper en laat sudderen tot de pompoen zacht is.
-Voeg kip toe aan de pan.
-Meng bloem met een beetje koud water, roer door het kipmengsel en laat koken en indikken.
-Zet opzij om af te koelen.
-Verwarm de oven voor op 180°C hetelucht.
-Bekleed 6 kleine taartvormen van circa 25 à 30 cm met deeg, lepel de vulling erin en dek af met het deegdeksel en druk de randen aan om te sluiten.
-Bestrijk met het ei
-Prik met een vork in het deeg zodat de stoom kan ontsnappen.
-Bak gedurende 25 minuten tot ze mooi goudbruin zijn.
-Zodra de kip voldoende is afgekoeld is om te hanteren, scheur je de kip in hapklare stukjes.
-Doe het vel en het karkas terug in de pan en laat sudderen tot de helft is ingekookt. Zeef en schep het vet eraf (kippenbouillon kan worden ingevroren voor toekomstig gebruik).
-Verhit olie in een grote koekenpan en fruit de ui en knoflook zachtjes tot de ui zacht is.
-Voeg kruiden toe aan de pan samen met de pompoen en meng alles.
-Giet de kippenbouillon erbij, breng op smaak met zout en versgemalen peper en laat sudderen tot de pompoen zacht is.
-Voeg kip toe aan de pan.
-Meng bloem met een beetje koud water, roer door het kipmengsel en laat koken en indikken.
-Zet opzij om af te koelen.
-Verwarm de oven voor op 180°C hetelucht.
-Bekleed 6 kleine taartvormen van circa 25 à 30 cm met deeg, lepel de vulling erin en dek af met het deegdeksel en druk de randen aan om te sluiten.
-Bestrijk met het ei
-Prik met een vork in het deeg zodat de stoom kan ontsnappen.
-Bak gedurende 25 minuten tot ze mooi goudbruin zijn.
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Aantal stuks
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Goud knapperig gebak met een geurige kipvulling met pompoen en kruiden. Heerlijk als tussendoortje of als voorgerecht .
Ingrediënten
1 kip
wortel, ui, peterselie, selderijgarnituur
2 eetlepels olijfolie
1 ui, fijngesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 1/2 theelepels gemalen koriander
1 1/2 theelepels gemalen komijn
1 theelepel gerookte paprika
1/2 theelepel gemalen kaneel
1 theelepel gemalen gember
450 g pompoen, in blokjes van 2 cm gesneden
625 ml kippenbouillon, verwarmd
4 vellen (750g) Boterbladerdeeg
1 ei, licht geklopt met een beetje water
wortel, ui, peterselie, selderijgarnituur
2 eetlepels olijfolie
1 ui, fijngesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 1/2 theelepels gemalen koriander
1 1/2 theelepels gemalen komijn
1 theelepel gerookte paprika
1/2 theelepel gemalen kaneel
1 theelepel gemalen gember
450 g pompoen, in blokjes van 2 cm gesneden
625 ml kippenbouillon, verwarmd
4 vellen (750g) Boterbladerdeeg
1 ei, licht geklopt met een beetje water
Hulpmiddelen & keukengerei
6 kleine taartvormen van circa 20 cm
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Marokkaans
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1492917
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest
Drank
Uit
Bookmarked
9
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht