Fondant aardappelen

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 08/01/2022 - 09:01
Bereidingswijze
-Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur, voeg de aardappelen (in cilindertjes geschild en gesneden)toe ( zet ze recht) en kook tot ze goudbruin zijn, ongeveer 8-10 minuten, draai om en bak de andere kant.
-Voeg de boter toe en laat deze smelten voordat je de knoflook, rozemarijn en tijm toevoegt.
-Breng op smaak met peper en zout voordat je voorzichtig de bouillon toevoegt.
-Dek af en laat zachtjes sudderen tot ze zacht zijn, ongeveer 25-30 minuten.

Afbeelding
Fondant aardappelen
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Grote cilinders aardappelen, krokant van buiten en smeuïg in je mond van binnen, in een boter- en knoflookbouillon met aromatische kruiden
Ingrediënten
4 grote roodbruine kook-aardappelen, geschild en in cilinders gesneden
1 eetlepel olie
3 eetlepels boter
4 teentjes knoflook, geperst*
1/2 theelepel rozemarijn, fijngehakt
1/2 theelepel tijm, fijngehakt
zout en peper naar smaak
24 cl kippenbouillon, warm
Leuke tips
Opmerking: Om de knoflook te persen, legt u het teentje knoflook op een oppervlak, plaatst u de platte kant van een groot mes erop en drukt u het mes een beetje naar beneden. Dit idee is om de zijkanten van de knoflook een beetje te splitsen zonder hem plat te maken.
Optie: Gebruik in plaats van de gehakte kruiden een takje van elk en verwijder deze voor het opdienen. OF Gebruik de helft minder in gedroogde kruiden.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Engels
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1492913
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Author Image
marcdepester