Smeltende Aardappelen

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 08/01/2022 - 08:53
Bereidingswijze
-doe de aardappelschijfjes in het mengsel van de boter, tijm, zout en peper, schik ze in een enkele laag op een metalen bakvorm en bak in een voorverwarmde oven 260°C op het bovenste middelste rek tot ze goudbruin zijn, ongeveer 10-15 minuten , per kant.
-Draai de aardappelen weer om, voeg de bouillon, het citroensap en de knoflook toe en rooster nog 10 minuten
Afbeelding
Smeltende Aardappelen
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Magische geroosterde aardappelen die van buiten krokant zijn en van binnen in je mond smelten in een lekkere citroen- en knoflooksaus!
Ingrediënten
750 g geelvlezige aardappelen geschild en in plakjes van 2 cm dik
4 eetlepels boter, gesmolten
1 theelepel tijm, fijngehakt
zout en peper naar smaak
25 cl kippenbouillon of groentebouillon
1 eetlepel citroensap (optioneel)
2 teentjes knoflook, licht geperst en gepeld
Leuke tips
Strooi er wat verkruimelde feta over terwijl ze nog heet uit de oven komen!
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Engels
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1492912
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Author Image
marcdepester