Bereidingswijze
Snij alles zoals beschreven klein. Doe over in een kommetje en roer er de Griekse Yoghurt door. Breng op smaak met wat citroensap, peper, aromat en paprikapoeder en voeg eventueel een kneepje agavesiroop toe. Roer alles door en proef. Voeg zo nodig nog toe wat je lekker vindt.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ik ben verzot op die kleine rode knolletjes, die ze radijsjes noemen. Vrij geregeld verdeel ik plakjes radijs op een sneetje brood met kaas. Vandaag wilde ik eens iets anders proberen met radijs en dat resulteerde in een spread van komkommer, radijs, Griekse Yoghurt , wat verse kruiden en wat aromat , peper en paprikapoeder.
Heerlijk fris én gezond op een boterham als lunch, op een sneetje knäckebröd en zelfs in de avonduren op een toastje bij een glaasje smaakt het lekker.
Heerlijk fris én gezond op een boterham als lunch, op een sneetje knäckebröd en zelfs in de avonduren op een toastje bij een glaasje smaakt het lekker.
Ingrediënten
enkele radijsjes schoon in kleine stukjes gehakt
stukje komkommer zonder zaadjes in kleine stukjes gehakt
2 volle el Griekse Yoghurt
1 tl citroensap.
snuf witte peper
snuf aromat
snuf mild paprikapoeder
klein kneepje agavesiroop) ( Optie)
enkele sprietjes bieslook fijn geknipt
3 takjes bladpeterselie gesnipperd
stukje komkommer zonder zaadjes in kleine stukjes gehakt
2 volle el Griekse Yoghurt
1 tl citroensap.
snuf witte peper
snuf aromat
snuf mild paprikapoeder
klein kneepje agavesiroop) ( Optie)
enkele sprietjes bieslook fijn geknipt
3 takjes bladpeterselie gesnipperd
Hulpmiddelen & keukengerei
snijplank, mes, kommetje
Leuke tips
Met dit recept kun je naar hartenlust variëren. Met kruiden, die je lekker vindt. Bijvoorbeeld munt of basilicum of varieer met een combinatie van Griekse Yoghurt en mayonaise. Of klop neutrale roomkaas los met wat yoghurt. Of neem ricotta.
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1492905
Homepage ID
2796273
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch