Bereidingswijze
-Kruid de kippendijen met peper en zout.
-Verhit een gietijzeren koekenpan of pan op middelhoog vuur en leg de kip met de huid naar beneden.
- bak de kip tot hij een donkerbruine en krokante huid heeft. Draai de kip om en bak tot de kip gaar is, nog ongeveer 5 minuten. Haal de kip uit de pan en zet apart.
-Voeg de knoflook en ui toe aan het resterende kippenvet en kook, onder regelmatig roeren, tot de uien zacht en gekarameliseerd zijn.
-Voeg de bruine suiker, kippenbouillon, tijm en peterselie toe en roer om te combineren. Breng de saus aan de kook en kook 1-2 minuten, tot het iets is ingekookt.
-Voeg de kip weer toe aan de pan en wentel hem in de knoflook/bruine suikersaus.
-Verhit een gietijzeren koekenpan of pan op middelhoog vuur en leg de kip met de huid naar beneden.
- bak de kip tot hij een donkerbruine en krokante huid heeft. Draai de kip om en bak tot de kip gaar is, nog ongeveer 5 minuten. Haal de kip uit de pan en zet apart.
-Voeg de knoflook en ui toe aan het resterende kippenvet en kook, onder regelmatig roeren, tot de uien zacht en gekarameliseerd zijn.
-Voeg de bruine suiker, kippenbouillon, tijm en peterselie toe en roer om te combineren. Breng de saus aan de kook en kook 1-2 minuten, tot het iets is ingekookt.
-Voeg de kip weer toe aan de pan en wentel hem in de knoflook/bruine suikersaus.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze kippendjen zwemmen in een overheerlijke knoflook/bruine suiker saus.......
Ingrediƫnten
4 kippendijen
zout, naar smaak
peper, naar smaak
6 teentjes knoflook, fijngehakt
1 kleine ui, gesnipperd
110 g bruine suiker
12 cl kippenbouillon
1 eetlepel verse tijm, fijngehakt
1 eetlepel verse peterselie, gehakt
zout, naar smaak
peper, naar smaak
6 teentjes knoflook, fijngehakt
1 kleine ui, gesnipperd
110 g bruine suiker
12 cl kippenbouillon
1 eetlepel verse tijm, fijngehakt
1 eetlepel verse peterselie, gehakt
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492904
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht