Geroosterde tonijnpakjes met hahisaus

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 07/29/2022 - 10:47
Bereidingswijze
-Snij de aubergine en de courgette overlangs in vrij dunne plakken. Leg de plakken op een schaal, overgiet ze met de whisky, de rode bessen, peper en zeezout. Laat 1 uur trekken.
-Bestrooi de moten vis met zeezout. Omwikkel ze met de groenterepen. Wissel een reep aubergine af met een reep courgette.
-Hahisaus:
-pel en ontpit de tomaten. Snij het Spaanse pepertje open, verwijder zorgvuldig de zaadjes en snij het pepertje fijn. Snipper de ui en stamp de korianderkorrels fijn. Doe de tomaten, het Spaanse pepertje, de ui en de korianderkorrels met de olie, de azijn, het citroensap, peper en zout naar smaak in een grote beker. Mix alles met het cutterhulpstuk tot een gladde saus (het gaat nog makkelijker in een blender).
-Rooster de tonijnpakjes op een zachte barbecuegloed gedurende 4 tot 5 minuten en keer ze daarbij geregeld om. De vis mag binnenin best nog wat rauw zijn.

Serveer de pakjes met de koude hahisaus.
Afbeelding
Geroosterde tonijnpakjes met hahisaus
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heerlijke tonijn (die we wel eerst 1 uur marineren) en serveren met een bijpassend sausje dat alles lekker kompleet maakt en Uw BBQ party op een hoger niveau brengt zonder al te veel inspanning  ! 
Ingrediënten
1 aubergine
1 el rode wijnazijn
1 Spaans pepertje (Piccantina)
1 ui
1 courgette
2 el whisky of witte rum
1 el rode bessen
sap van 1/2 citroen
3 Prunellatomaten
2 el olie
1 tl korianderpoeder
4 moten tonijn
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Spaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492899
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
spar
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester