Bereidingswijze
-Bak het spek krokant, laat uitdruppen op keukenpapier en hak fijn.
-Meng de 2 soorten bloem met de suiker en het zout. Laat de verse gist oplossen in het water. Kneed de bloem en het gistwater tot een glad deeg. Voeg naar het einde toe wat olijfolie toe aan het deeg. Laat 1 u afgedekt rusten.
-Verdeel het deeg in 2 gelijke delen en bol op.
-Pel de zoete ui en snipper fijn. Pluk de verse tijm en meng onder de ui. Voeg het krokante spek en de geraspte mozzarella toe.
-Rol 1 bol deeg wat uit en schik in de ingeboterde vuurvaste schotel. Zorg dat het deeg de hele bodem bedekt.
Schik het ui-kaasmengsel op het deeg, maar blijf 1 cm van de rand.
-Rol de 2de bol uit en bedek hiermee alles. Druk goed aan rondom de schotel zodat het deeg aan elkaar kleeft.
-Zet de schotel in een voorverwarmde BBQ op matig vuur (liefst met een diffuser ertussen of een steen op de grill, zodat de fugazzeta niet in contact komt met het vuur).
- Gaar gedurende ± 20 à 25 min. Is de fugazzeta bovenaan goudbruin, dan is hij klaar.
Laat wat afkoelen en serveer lauw.
-Meng de 2 soorten bloem met de suiker en het zout. Laat de verse gist oplossen in het water. Kneed de bloem en het gistwater tot een glad deeg. Voeg naar het einde toe wat olijfolie toe aan het deeg. Laat 1 u afgedekt rusten.
-Verdeel het deeg in 2 gelijke delen en bol op.
-Pel de zoete ui en snipper fijn. Pluk de verse tijm en meng onder de ui. Voeg het krokante spek en de geraspte mozzarella toe.
-Rol 1 bol deeg wat uit en schik in de ingeboterde vuurvaste schotel. Zorg dat het deeg de hele bodem bedekt.
Schik het ui-kaasmengsel op het deeg, maar blijf 1 cm van de rand.
-Rol de 2de bol uit en bedek hiermee alles. Druk goed aan rondom de schotel zodat het deeg aan elkaar kleeft.
-Zet de schotel in een voorverwarmde BBQ op matig vuur (liefst met een diffuser ertussen of een steen op de grill, zodat de fugazzeta niet in contact komt met het vuur).
- Gaar gedurende ± 20 à 25 min. Is de fugazzeta bovenaan goudbruin, dan is hij klaar.
Laat wat afkoelen en serveer lauw.
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Argentijnse gevulde 'pizza' die we verder afbakken op de BBQ en lauw serveren
Ingrediënten
250 g bloem
300 g pastabloem
10 g zout
10 g suiker
25 g verse gist
300 g lauw water
2 el olijfolie
200 g geraspte mozzarella
300 g ontbijtspek
1 zoete witte ui
1/2 bosje verse tijm
300 g pastabloem
10 g zout
10 g suiker
25 g verse gist
300 g lauw water
2 el olijfolie
200 g geraspte mozzarella
300 g ontbijtspek
1 zoete witte ui
1/2 bosje verse tijm
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Argentijns
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492898
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
spar
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht