Bereidingswijze
de Jam :
-Bak het gerookt spek krokant in eigen vet. Haal uit de pan en droog op keukenpapier. Verwijder bijna al het vet uit de pan.
-Pel de rode en witte ui en snipper alles fijn. Snij het pepertje fijn. Bak de uien en het pepertje in het restje vet van het spek goudbruin. Kruid met ras el hanout en gerookt 1 tl paprikapoeder. Blus met 10 cl whisky. Voeg 50 g bruine suiker, 1 dl ahornsiroop en balsamicoazijn toe en laat ± 5 min zacht koken. Hak het krokante spek zo fijn mogelijk en voeg bij de rest. Serveer koud of lauw.
Verwarm de BBQ voor. :
-Meng het appelsap met de ciderazijn, 1 dl whisky en 2 el ahornsiroop. Giet in een propere plantenspuit. Gebruik de spuit om het vlees regelmatig nat te spuiten, om uitdroging te voorkomen.
Dry rub :
-meng het paprikapoeder met 10 g gerookt paprikapoeder, het zout, 15 g suiker, het lookpoeder, de kaneel, het uienpoeder, de cayennepeper en de Provençaalse kruiden. Doe in een bokaal en bewaar droog.
-Smeer de ribben in met wat mosterd en bestrooi rijkelijk met de dry rub.
-Gaar de ribben ± 2 u op een temperatuur tussen de 100 en 120°C. Spuit de ribben regelmatig in met de BBQ-spray.
-Haal de ribben van het vuur en laat 1 u in aluminiumfolie rusten. Haal uit de folie en gril nog eens kort om het buitenste korstje terug krokant te krijgen. Zorg steeds voor een matig vuur zodat de ribben niet verbranden of uitdrogen.
-Serveer de ribben met de jam van spek, whisky en chili en Hasselback-aardappelen.
-Bak het gerookt spek krokant in eigen vet. Haal uit de pan en droog op keukenpapier. Verwijder bijna al het vet uit de pan.
-Pel de rode en witte ui en snipper alles fijn. Snij het pepertje fijn. Bak de uien en het pepertje in het restje vet van het spek goudbruin. Kruid met ras el hanout en gerookt 1 tl paprikapoeder. Blus met 10 cl whisky. Voeg 50 g bruine suiker, 1 dl ahornsiroop en balsamicoazijn toe en laat ± 5 min zacht koken. Hak het krokante spek zo fijn mogelijk en voeg bij de rest. Serveer koud of lauw.
Verwarm de BBQ voor. :
-Meng het appelsap met de ciderazijn, 1 dl whisky en 2 el ahornsiroop. Giet in een propere plantenspuit. Gebruik de spuit om het vlees regelmatig nat te spuiten, om uitdroging te voorkomen.
Dry rub :
-meng het paprikapoeder met 10 g gerookt paprikapoeder, het zout, 15 g suiker, het lookpoeder, de kaneel, het uienpoeder, de cayennepeper en de Provençaalse kruiden. Doe in een bokaal en bewaar droog.
-Smeer de ribben in met wat mosterd en bestrooi rijkelijk met de dry rub.
-Gaar de ribben ± 2 u op een temperatuur tussen de 100 en 120°C. Spuit de ribben regelmatig in met de BBQ-spray.
-Haal de ribben van het vuur en laat 1 u in aluminiumfolie rusten. Haal uit de folie en gril nog eens kort om het buitenste korstje terug krokant te krijgen. Zorg steeds voor een matig vuur zodat de ribben niet verbranden of uitdrogen.
-Serveer de ribben met de jam van spek, whisky en chili en Hasselback-aardappelen.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekker BBQ gerecht , deze spareribs zijn super !!!!!
Ingrediënten
4 racks spareribs
2 el mosterd
200 g gerookt spek
1 rode ui
1 zoete witte ui
1 rode chilipeper
1 tl ras el hanout
3 tl gerookt paprikapoeder
20 cl Jack Daniels/whisky
12 cl ahornsiroop
80 ml balsamicoazijn
65 g bruine basterdsuiker
10 g paprikapoeder
10 g zout
10 g lookpoeder
10 g uienpoeder
10 g cayennepeper
5 g gedroogde Provençaalse kruiden
5 g kaneel
10 cl appelsap
10 cl ciderazijn
2 el mosterd
200 g gerookt spek
1 rode ui
1 zoete witte ui
1 rode chilipeper
1 tl ras el hanout
3 tl gerookt paprikapoeder
20 cl Jack Daniels/whisky
12 cl ahornsiroop
80 ml balsamicoazijn
65 g bruine basterdsuiker
10 g paprikapoeder
10 g zout
10 g lookpoeder
10 g uienpoeder
10 g cayennepeper
5 g gedroogde Provençaalse kruiden
5 g kaneel
10 cl appelsap
10 cl ciderazijn
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492897
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
spar
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht