Bereidingswijze
- Meng de ingrediënten voor de marinade en leg de kip erin. Laat dit ongeveer 1 uur marineren en draai de kip ondertussen een paar keer om in de marinade.
- Verwarm de oven op 200 graden C. Zet de ovenschaal in het midden van de oven en bak de kip in ongeveer 45-60 minuten gaar. Draai de kip tussendoor enkele malen om zodat het vlees niet uitdroogt.
- Je kunt de kip eventueel garneren met enkele schijfjes citroen en fijngeknipte peterselie.
- Verwarm de oven op 200 graden C. Zet de ovenschaal in het midden van de oven en bak de kip in ongeveer 45-60 minuten gaar. Draai de kip tussendoor enkele malen om zodat het vlees niet uitdroogt.
- Je kunt de kip eventueel garneren met enkele schijfjes citroen en fijngeknipte peterselie.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit gerecht staat op menukaarten in heel Griekenland, en betekent alleen maar dat de kip is bereid met drank.
Als je geen ouzo hebt, kun je een andere anijslikeur gebruiken zoals pastis of sambuca.
Als je geen ouzo hebt, kun je een andere anijslikeur gebruiken zoals pastis of sambuca.
Ingrediënten
- 8 drumsticks, kippendijen of 4 kippenbouten
- 60 ml olijfolie
- 60 ml witte wijn
- 2 el citroensap
- 2 el ouzo
- ½ tl honing
- 3 teentjes knoflook, gehakt
- 6 sjalotten, in vieren
- 3 takjes tijm, alleen de blaadjes
- pezo
- 60 ml olijfolie
- 60 ml witte wijn
- 2 el citroensap
- 2 el ouzo
- ½ tl honing
- 3 teentjes knoflook, gehakt
- 6 sjalotten, in vieren
- 3 takjes tijm, alleen de blaadjes
- pezo
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Grieks
Soort gerecht / gang
Ovenschotel
Recept ID
1492896
Homepage ID
2066044
Teller
0
Bron
kookboek De Griekse eilanden
Drank
Uit
Bookmarked
11
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij