Samosa met krab en witloof

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 07/28/2022 - 11:17
Bereidingswijze
Voorbereiding :

- Laat de krab goed uitlekken.
- Verwijder de harde kern uit het witloof en snipper fijn.
- Snipper de lente-uitjes fijn.
- Smelt 1 tl vloeibare boter in een kookpot en stoof de lente-ui en het witloof 5 min. Breng op smaak met de tijm en de roze bessen. Laat goed uitlekken. Meng er de ricotta onder.
Bereiding :
1 Verwarm de oven voor op 200 °C.
2 Snij elk vel filodeeg in 3 gelijke reepjes en bestrijk met 2 eetl. vloeibare boter. Verdeel het gestoofde witloof over een hoekje van elke reep filodeeg en bestrooi met de krab. Vouw de linkerbovenhoek naar de rechterkant, zodat je een driehoek krijgt. Vouw nu telkens naar de andere kant tot op het einde van het reepje.
3 Schik de driehoekjes op een bakplaat met bakpapier en zet 10 min. in de voorverwarmde oven.
Afbeelding
Samosa met krab en witloof
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
12.00
Vertel iets leuks over dit recept
Makkelijk en lekker warm aperitiefhapje 
Ingrediënten
2 stronken witloof
2 lente-uitjes
4 el ricotta
4 vellen filodeeg (versmarkt)
2 el vloeibare vetstof (Bakken & Braden) + 1 tl
150 g King krab (blik)
enkele roze bessen (bokaal)
tijm (gedroogd)
1 koffiel.
zwarte peper (molen)
zeezout
Hulpmiddelen & keukengerei
bakpapier
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Amuse
Recept ID
1492893
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
lekker koken
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester