Bereidingswijze
- Laat de inktvisringen licht ontdooien en dep droog.
- Snipper het knoflook fijn.
- Scheur de oesterzwammen in reepjes.
- Klop de eieren los met een vork en meng er 1 eetl. sojasaus onder.
Bereiding (15 min. + ± 30 min. in de oven)
1 Verwarm de oven voor op 180 °C.
2 Verhit intussen 1 eetl. rijstolie in een wokpan. Voeg het knoflook en 3 eetl. sojasaus toe en bak 2 min. Doe er de kippenblokjes en de inktvisringen bij. Roerbak 2 min. Haal uit de wokpan en hou apart.
3 Verhit 1/2 eetl. rijstolie in dezelfde wokpan. Voeg de sojascheuten en de wokmix toe en roerbak 5 min. Haal uit de wokpan en voeg toe aan de kippenblokjes en inktvisringen.
4 Verhit opnieuw 1/2 eetl. rijstolie in de wokpan. Roerbak de oesterzwammen 4 min. Kruid met peper en zout. Haal uit de wokpan en voeg toe aan de mengeling. Meng alle ingrediënten goed onder elkaar.
5 Vet een springvorm (ø 25 cm) in met 1/2 eetl. rijstolie. Leg 1 vel filodeeg op de bodem en verdeel de andere vellen errond, deels over de bodem, deels over de rand. Zorg dat u de bovenkant volledig dicht kan maken.
6 Verdeel de mengeling over het deeg en giet er de eieren over. Plooi de vellen naar binnen zodat u een gesloten taart hebt. Zet ± 30 min. in de voorverwarmde oven.
Afwerking
Snij de taart in punten en serveer er eventueel sriracha (chilisaus) of loempiasaus bij.
- Snipper het knoflook fijn.
- Scheur de oesterzwammen in reepjes.
- Klop de eieren los met een vork en meng er 1 eetl. sojasaus onder.
Bereiding (15 min. + ± 30 min. in de oven)
1 Verwarm de oven voor op 180 °C.
2 Verhit intussen 1 eetl. rijstolie in een wokpan. Voeg het knoflook en 3 eetl. sojasaus toe en bak 2 min. Doe er de kippenblokjes en de inktvisringen bij. Roerbak 2 min. Haal uit de wokpan en hou apart.
3 Verhit 1/2 eetl. rijstolie in dezelfde wokpan. Voeg de sojascheuten en de wokmix toe en roerbak 5 min. Haal uit de wokpan en voeg toe aan de kippenblokjes en inktvisringen.
4 Verhit opnieuw 1/2 eetl. rijstolie in de wokpan. Roerbak de oesterzwammen 4 min. Kruid met peper en zout. Haal uit de wokpan en voeg toe aan de mengeling. Meng alle ingrediënten goed onder elkaar.
5 Vet een springvorm (ø 25 cm) in met 1/2 eetl. rijstolie. Leg 1 vel filodeeg op de bodem en verdeel de andere vellen errond, deels over de bodem, deels over de rand. Zorg dat u de bovenkant volledig dicht kan maken.
6 Verdeel de mengeling over het deeg en giet er de eieren over. Plooi de vellen naar binnen zodat u een gesloten taart hebt. Zet ± 30 min. in de voorverwarmde oven.
Afwerking
Snij de taart in punten en serveer er eventueel sriracha (chilisaus) of loempiasaus bij.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Makkelijke en lekkere maaltijdtaart
Ingrediënten
250 g kippenblokjes
200 g inktvisringen (diepvries)
250 g oesterzwammen
400 g pikante wokmix (versmarkt)
300 g sojascheuten
1 teentje knoflook
4 vellen filodeeg (versmarkt)
2 eieren
4 el sojasaus
2,5 el rijstolie
zwarte peper (molen)
zout
200 g inktvisringen (diepvries)
250 g oesterzwammen
400 g pikante wokmix (versmarkt)
300 g sojascheuten
1 teentje knoflook
4 vellen filodeeg (versmarkt)
2 eieren
4 el sojasaus
2,5 el rijstolie
zwarte peper (molen)
zout
Hulpmiddelen & keukengerei
springvorm (ø 25 cm)
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492892
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
lekker koken
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht