Bereidingswijze
-Snipper de ui fijn.
-Snij de prei in de lengte in 2, spoel de aarde van tussen de preihelften en snij in gelijke stukken.
-Snij de rode paprika's in 2, verwijder de witte stukjes en de pitjes en snij in blokjes. Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken.
-Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot. Stoof de ui, de prei, de paprika en de helft van de kikkererwten 10 min. Kruid met peper en zout. Voeg 1 L water en het bouillonblokje toe en laat 10 min. koken.
- Meng intussen de rest van de kikkererwten met 1 eetl. olijfolie en de Italiaanse kruidenmix.
- Verhit een pan met antiaanbaklaag en bak de kikkererwten 2 à 3 min. zonder vetstof.
- Mix de soep glad met een staafmixer.
- Serveer de soep in kommen en werk af met enkele blaadjes basilicum en de geroosterde kikkererwten.
-Snij de prei in de lengte in 2, spoel de aarde van tussen de preihelften en snij in gelijke stukken.
-Snij de rode paprika's in 2, verwijder de witte stukjes en de pitjes en snij in blokjes. Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken.
-Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot. Stoof de ui, de prei, de paprika en de helft van de kikkererwten 10 min. Kruid met peper en zout. Voeg 1 L water en het bouillonblokje toe en laat 10 min. koken.
- Meng intussen de rest van de kikkererwten met 1 eetl. olijfolie en de Italiaanse kruidenmix.
- Verhit een pan met antiaanbaklaag en bak de kikkererwten 2 à 3 min. zonder vetstof.
- Mix de soep glad met een staafmixer.
- Serveer de soep in kommen en werk af met enkele blaadjes basilicum en de geroosterde kikkererwten.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekkere soep die binnen de 30 minuten op tafel staat
Ingrediënten
2 rode paprika's
1 prei
enkele blaadjes basilicum
1 ui
340 g kikkererwten (bokaal)
3 el olijfolie
1 tl Italiaanse kruidenmix
1 blokje groentebouillon
peper en zout
1 prei
enkele blaadjes basilicum
1 ui
340 g kikkererwten (bokaal)
3 el olijfolie
1 tl Italiaanse kruidenmix
1 blokje groentebouillon
peper en zout
Leuke tips
In dit recept maak je croutons van kikkererwten, maar je kan natuurlijk ook een restje oud brood gebruiken. Gewoon in stukjes doen, besprenkelen met de olijfolie en de Italiaanse kruiden en even roosteren in de oven.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1492891
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
Pottenlikkers
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht