Schotse kreeftensoep

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 07/27/2022 - 08:15
Bereidingswijze
-Breng een grote pan gezouten water aan de kook, voeg de kreeften toe en kook tot ze lichtrood kleuren.
-Breng de kreeften over naar een ijskom om af te koelen.
-Haal het vlees uit de klauwen en staarten, waarbij de schelpen behouden blijven.
-Verwijder de kreeftenstaarten en zet apart.
-Snijd het lichaam doormidden en haal het vlees eruit.

-Smelt de boter in een grote pan.
-Voeg de tomaat, bleekselderij, ui en sjalot toe en kook tot de sauté glanzend en doorschijnend wordt - ongeveer 15 minuten.
- Zet het vuur op middelhoog vuur en voeg de geplette kreeftenschelpen toe.
-Blijf 5 minuten roeren, voeg dan 15 cl cognac, de visbouillon toe en kook tot de helft is ingekookt - nog eens 15-20 minuten.
-Giet het mengsel door een fijnmazige zeef in een grote kom en gooi de vaste stoffen weg.
-Mix al het mengsel tot een glad en fluwelig mengsel.
-Roer de room, gehakte dragon en peterselie erdoor en breng aan de kook.
-Zet het vuur lager en laat 20 minuten sudderen.
-Meng de resterende boter en cognac erdoor.
-Voeg het kreeftenvlees toe en bewaar enkele grotere stukken voor de garnering.
-Breng op smaak met zout en peper, voeg vers gehakte peterselie toe en serveer eventueel met zelfgemaakte croutons.
Afbeelding
Schotse kreeftensoep
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze delicate soep is een klassieker en perfect voor wie van kreeft houdt.
Ingrediënten
2 kg (Schotse) kreeft
500 ml zeevruchten- of visbouillon
80 g ongezouten boter
4 tomaten, fijngesneden
3 wortelen, in plakjes
2 stengels bleekselderij, fijngesneden
1 grote ui, fijngesnipperd
1 sjalot, fijngesnipperd
250 ml cognac
150 ml slagroom
1 klein bosje dragon, fijngehakt
1 klein bosje platte bladpeterselie, fijngehakt
2 teentjes knoflook, gesnipperd
Zout en peper naar smaak
Hulpmiddelen & keukengerei
fijne zeef ( chinees)
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Schots
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1492889
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
Pinterest - Scotsman Food
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester